Hallandsposten

Nästa upplaga av programmet ”Robinson” innehåller två Halmstadbo­r.

TV: HALLÄNNING­AR TAR SIG AN SITT LIVS ÄVENTYR Nu är det dags! Den 18 mars är det säsongspre­miär för äventyrspr­ogrammet ”Robinson” på TV4. En grupp människor åker till Fiji för att testa sina gränser – och två av dem är från Halmstad.

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

”Robinson” firar 20 år, och det gör de genom att gå ”back to basic”. Produktion­en går tillbaka till som det var när programmet spelades in för första gången 1997, och då var det under tuffa förhålland­en. Programled­are i år är Anders Öfvergård.

– Det har funnits lite olika upplagor av programmet men i år ville de få till det som det var förr. Det var nog minst lika tufft den här gången, säger Nicoline Artursson, 24 år, som är en av två hallänning­ar som medverkar i tävlingen.

NICOLINE ÄR FRÅN Halmstad och har bland annat vunnit ”Fröken Sverige” som 18-åring. Hon represente­rade då Sverige i ”Miss World” och kom topp 12 av 127 tävlande. I dag bor hon i Stockholm och driver eget företag.

Hon beskriver sig själv som en person som alltid vill ha nya utmaningar.

– Det var faktiskt min mamma som såg att de sökte folk till programmet, och då skickade hon länken till mig. Jag sökte direkt när jag insåg vad det handlade om. Jag är egentligen en äventyrlig person, allt handlar inte om glamour. Jag tycker det är roligt med skit under naglarna, säger hon. Hur var upplevelse­n?

– Det var tufft, absolut, men samtidigt fantastisk­t roligt. Det var väldigt fascineran­de att se hur kroppen anpassade sig efter miljön man var i. Trots att det var brist på både mat, vatten och sömn så märker man att kroppen klarar det ändå. Jag kände mig faktiskt väldigt stabil både psykiskt och fysiskt under vistelsen, säger Nicoline.

Totalt är de 16 deltagare i tävlingen, och det gäller att ha grundlägga­nde kunskaper i överlevnad och en stark kampvilja.

Under programmet­s gång blir det även så kallade öråd, då deltagarna elimineras en efter en. Till sist står det bara en person kvar som kammar hem en halv miljon kronor.

Vilken var den största utmaningen?

– Det sociala spelet. Balansen av att vara en bra spelare och tillföra bra saker till gruppen, samtidigt som att man inte vill sticka ut för mycket. Då ser de andra dig som ett hot, och då vill de ha ut dig.

Vad tar du med dig efter ett sådant här äventyr?

– Tacksamhet­en till mina vänner och min familj, när man är iväg på det här viset inser man hur bra man egentligen har det. Men hela den här resan var så häftig. Jag hade gjort det igen, säger Nicoline.

NICK SÖDERBLOM ÄR den andra hallänning­en som är med i programmet. Han är 51 år och kommer från Oskarström. I dagsläget bor han i Stockholm, och till vardags jobbar han som föreläsare och coach.

– För mig var maten den största utmaningen, utan tvekan. Jag är van att äta väldigt mycket, och under tävlingens gång kunde det gå två veckor där vi knappt åt någonting. Det var riktigt tufft, men jag fick bita ihop.

Nick bodde i Los Angeles under många år och var tidigare ett par med Hollywoods­tjärnan Nicollette Sheridan, som var med i den populära tv-serien ”Desperate Housewives”.

I dag ser hans liv annorlunda ut och han satsar hårt på föreläsnin­gskarriäre­n.

– Jag försöker få folk att inse att livet passerar fort förbi oss. Man måste våga leva här och nu. Det var väl därför jag valde att vara med i tävlingen, säger han och tillägger:

– Det var en rejäl utmaning, men jag hade också gjort om det. Du och Nicoline var bekanta sedan tidigare. Hur var det när ni märkte att ni båda skulle vara med i tävlingen?

– Det var inga konstighet­er alls, men man var ju inte beredd på att känna någon. Vi samspelade inte för det. Om jag ska vara helt ärlig så tänkte man bara på att man själv skulle överleva, säger Nick.

Och man kan alltså följa hallänning­arnas resa i ”Robinson 2018”, som börjar den 18 mars. Programmet sänds på måndagar till torsdagar, samt söndagar.

”Maten var den största utmaningen, utan tvekan. Om jag ska vara helt ärlig så tänkte jag bara på att jag skulle överleva.” NICK SÖDERBLOM

 ??  ??
 ?? Bild: DANIEL OHLSSON/TV4 ?? Nicoline Artursson från Halmstad, och Nick Söderblom från Oskarström är med i årets upplaga av ”Robinson 2018”.
Bild: DANIEL OHLSSON/TV4 Nicoline Artursson från Halmstad, och Nick Söderblom från Oskarström är med i årets upplaga av ”Robinson 2018”.
 ??  ?? ÄVENTYRARE.
ÄVENTYRARE.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden