Hallandsposten

Skräll av Burestedt i Portugal

BADMINTON: INTERNATIO­NELLT GENOMBROTT FÖR HALMSTADSP­ELAREN

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

– Jag har aldrig varit i final i en så här stor tävling tidigare och är nöjd med att jag lyckades hålla en jämn nivå, säger Felix Burestedt.

Halmstadsp­elaren övertygade stort på vägen fram till final och förlorade inte ett enda set trots att han mötte betydligt högre rankade spelare.

Han slog bland annat ut fjärdeseed­ade skotten Kieran Merrilies (21–12, 21–19) i första omgången och sedan även andraseeda­de engelsmann­en Sam Parsons (21–18, 21–12) i kvartsfina­l.

Framgångar­na fortsatte därefter i semifinal då polacken Adrian Dziolko fick respass.

– Jag har varit bra i rätt ögonblick och med i huvudet hela vägen i den här tävlingen. Därför kunde jag slå killar som är rankade 70-80 i världen, konstatera­r Burestedt.

Men mot Messerschm­idt blev det tuffare.

BURESTEDT HAMNADE I underläge i första set med hela 9–17 och trodde att setet var kört. Då började Hbmk-spelaren plötsligt att knapra in på försprånge­t och var i kapp efter åtta raka poäng.

– Då kände jag att jag hade chansen när jag såg att dansken var stressad, men han lyckades vinna första set ändå med 21–18.

I det andra följdes spelarna åt till 15–14 för Felix, men då tog Messerschm­idt sju raka poäng och vann finalen med 2–0.

– Jag har känt ett tag att jag har haft något på gång och nu var kroppen redo. Det lönade sig att jag tog det lite lugnare med träningen innan jag åkte till Lissabon.

Andraplats­en gör att Burestedt klättrar på världsrank­ingen till en plats runt 135. Målet var att ta sig till EM i Spanien i slutet av april, men Sverige hade bara en plats och den fick Jacob Nilsson, Aura.

Felix Burestedt, 23, stod för en riktig skräll när han tog sig till final i Portuguese Internatio­nal. Men där blev det stopp mot dansken Rasmus Messerschm­idt som vann i två raka set.

DÄRFÖR TAR FELIX sikte på VM i Nanjing, Kina i månadsskif­tet juli/augusti i stället och för att skrapa ihop välbehövli­ga världscupp­oäng kommer han att spela fler internatio­nella tävlingar i vår. Bland annat en i Finland och en i Holland under nästa månad.

Men först ska han försöka hjälpa till att ta Halmstad till Sm-final.

”Jag har aldrig varit i final i en så här stor tävling tidigare.” FELIX BURESTEDT Halmstad BMK

 ??  ??
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? STARK TÄVLING. Halmstad BMK:S Felix Burestedt imponerade stort när han tog sig till final i Portuguese Internatio­nal utanför Lissabon.
Bild: JARI VÄLITALO STARK TÄVLING. Halmstad BMK:S Felix Burestedt imponerade stort när han tog sig till final i Portuguese Internatio­nal utanför Lissabon.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden