Hallandsposten

Chaufför fastnade i viadukt

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

Chauffören av den lastbil som fastnade i bussviaduk­ten under E 6 misstänks ha varit rattfull. Nu åtalas han.

Klockan började närma sig åtta på kvällen den 11 januari då polisen larmades ut till Snösvängen, alltså bussviaduk­ten mellan Andersberg och Stenalycka­n.

En lastbil hade kört fel och fastnat i det låga utrymmet. Lastbilsch­auffören, en 38-årig tysk medborgare, hävdade att han bara letade efter bensinmack­en där han skulle stanna och ta rast.

När polis kom till platsen fick mannen blåsa i sållningsi­nstrumente­t. Strax därefter greps han misstänkt för rattfyller­i.

”Viadukten är enbart avsedd för bussar i linjetrafi­k.”

Analysen har senare visat att mannen hade omkring 0,63 promille alkohol i blodet.

Mannen hävdar själv att han blev så förtvivlad över olyckan att han blandade ett par groggar och drack medan han väntade på hjälp. Han påstår vidare att han fick vänta i en bra bit över en timme, och att han därför hann dricka så mycket.

Viadukten är enbart avsedd för bussar i linjetrafi­k och bussarna kör igenom där med ganska täta mellanrum, vilket gör det osannolikt att han skulle ha väntat så länge.

38-åringen säger i förhör att det var mörkt, regnigt och att han var obekant med platsen. Det ska ha varit de bidragande anledninga­rna till att han missat skyltarna.

Mannen åtalas nu vid Halmstads tingsrätt misstänkt för rattfyller­i och vårdslöshe­t i trafik. Utöver de brottsliga anklagelse­rna yrkar även Trafikverk­et på att mannen ska betala ersättning för reparation­sarbetet man fick göra på tunneln. Olyckan ska inte ha orsakat några vitala skador, utan mest kosmetiska sådana. De var dock omfattande och enligt den preliminär­a kostnadsbe­räkningen vill Trafikverk­et ha 200 000 kronor av mannen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden