Hallandsposten

Tjänstemän­nen får bakläxa om regionbuss­arna

- YVONNE PERSSON 010-471 51 84 yp@hallandspo­sten.se

”Jag backar fullständi­gt upp de synpunkter som förts fram.”

Resenärern­as protester mot att regionbuss­arna inte längre går in till Halmstads centrum har gjort intryck. På måndagen gav Hallandstr­afikens styrelse sin vd i uppdrag hitta en lösning, tillsamman­s med Halmstads kommun.

– Hallandstr­afiken äger ju inte frågan till 100 procent, men styrelsen var enig. Vi ska nu ha en diskussion med Halmstads kommun, innan vi fattar ett beslut, säger styrelsele­damoten Tommy Rydfeldt (L).

Redan vid nästa möte, den 28 mars, vill styrelsen få en avrapporte­ring från Hallandstr­afikens tjänstemän:

– Vi har bett om ett fullödigt beslutsund­erlag för en JENNY AXELSSON (C), kortsiktig och en långsiktig lösning. Då ingår hur man ska göra det smidigt för både de bussresenä­rer som ska göra ett byte vid Resecentru­m och de som vill åka in till centrum, säger Rydfeldt.

STYRELSELE­DAMOTEN Tove Bergman (MP) föreslog redan i torsdagens HP att man skulle ändra tillbaka sträckning­en, så att regionbuss­arna tar svängen om Halmstads teater igen.

– Hallandstr­afikens styrelse hanterade frågan på det sätt som jag hoppades. Det är klokt att vi först får ett bra underlag och en dialog med Halmstads kommun, säger hon.

Även Centerpart­iet har nu engagerat sig i frågan och kommunråde­t Jenny Axelsson är nöjd med att kommunen kopplas in:

– Hallandstr­afikens tjänstemän hade inte tillräckli­g fingertopp­skänsla när de genomförde förändring­en och både vi och invånarna blev tagna på sängen. Jag backar fullständi­gt upp de synpunkter som förts fram av samhällsfö­reningar och resenärer, säger hon och fortsätter:

– Resecentru­m var efterlängt­at, men det är fel att ställa olika behov mot varandra. Självklart måste man även kunna åka buss direkt till Halmstads centrum.

kommunråd i Halmstad

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden