Hallandsposten

Fall får toalett och grillplats

- CECILIA WELIN 010-471 51 66 cw@hallandspo­sten.se

Det populära utflyktsmå­let Danska fall ska rustas med toalett, grillplats och vindskydd. Förhoppnin­gen är att allt ska vara klart i vår eller sommar.

Länsstyrel­sen, kommunen och regionen gör gemensam sak för att förbättra servicen för besökare till Danska fall och vandrare på Hallandsle­den.

– Vi tittar på möjlighete­n att bygga ett vindskydd och placera en toalett och grillplats i området. För vandrare är det väldigt långt mellan vindskydd och toalett i det här området, säger Anneli Olsson, reservats- och fastighets­förvaltare på länsstyrel­sen.

En lämplig plats är den gård man passerar precis innan man når fram till fallet, säger hon.

– På länsstyrel­sen vill vi gärna utnyttja det som redan finns och det skulle vara roligt att använda den här gården med den lilla ladan.

ANNELI OLSSON PÅPEKAR att det handlar om ett enkelt vindskydd som går att sova i för den som vill, samt ett utedass. Målet är att facilitete­rna ska vara på plats till säsongen drar i gång.

– Detta är vårt mest klickade reservat på nätet, så det vore fantastisk­t om det kunde bli färdigt, men vi vågar inte lova något, säger Anneli Olsson.

I samband med att planerna blivit kända har det framförts önskemål om att även bygga en trappa ner till vattenfall­ets botten.

– PERSONLIGE­N håller jag med om att det vore jättehäfti­gt att komma ända ner, men vi har en skötselpla­n att följa och det står ingenstans i den om en trappa. Det blir en fråga som vi får titta på lite längre fram.

När det gäller tillgängli­gheten för personer med rullstol finns möjlighet att köra in till gården med bil, men det kräver tillstånd varför man först ska kontakta länsstyrel­sen, säger Anneli Olsson.

 ?? Bild: JOHNNY SAMUELSSON/ARKIV ?? NATURSKÖNT. Grillplats och toalett kan vandrare se fram emot att kunna utnyttja vid Danska fall.
Bild: JOHNNY SAMUELSSON/ARKIV NATURSKÖNT. Grillplats och toalett kan vandrare se fram emot att kunna utnyttja vid Danska fall.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden