Hallandsposten

Arbete har gett tryggare skola

- CARINA NILSSON 010-471 50 97 cn@hallandspo­sten.se

Rektorn har bedrivit ett systematis­kt utveckling­sarbete för att förbättra tryggheten på Parkskolan. Det skriver Laholms kommun i ett svar till skolinspek­tionen.

Laholms kommun har nu skickat in ett svar till skolinspek­tionen, på en av de anmälninga­r som kommit in från föräldrar till barn på Parkskolan.

I svaret redovisar Parkskolan­s rektor vilka åtgärder som har gjorts för att skapa trygget och studiero i den aktuella klassen, som började årskurs fyra på Parkskolan 2016.

REKTORN SKRIVER BLAND annat att den berörda klassen redan från starten innebar utmaningar för skolan.

Redan tidigt under hösttermin­en satte man in en resurspers­on då det var många händelser som skedde i samband med rasterna och som sedan följde med in i klassrumme­t och störde undervisni­ngen.

Numera har den här personen ersatts av två aktivitets­ledare från fritids som har planerade rastaktivi­teter som ska fånga upp eleverna i en rolig gemenskap.

Skolan har också infört pedagogisk­a luncher, där ansvarig lärare leder klassen till matsalen, där de sedan har fasta platser. Det har nu blivit rutin för hela skolan, då det skapade ”ett helt annat lugn”.

SKOLAN HAR OCKSÅ tillfört resurser i form av en extra lärartjäns­t på 30 procent och klassen har fått avsatt tid för att leka och ha roligt tillsamman­s, vilket har ökat sammanhåll­ningen.

Laholms kommun bedömer att det systematis­ka utveckling­sarbete som rektorn bedriver, och följer upp, har lett till en bättre trygghet och ökad studiero på skolan. Laholms kommun vidtar därför inga fler åtgärder i ärendet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden