Hallandsposten

Krassligt HBTK vill sluta tvåa

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Halmstad BTK:S herrar får slå ur underläge. Men stretar på i kampen om andraplats­en i Pingisliga­n. – Vi har det faktiskt i egna händer, säger tränaren Ulf ”Tickan” Carlsson.

Fajten om andraplats­en i Pingisliga­n – som ger en direktbilj­ett till Sm-semifinale­rna – är rafflande med två Hbtk-matcher kvar.

Warta sitter i förarsätet efter 4–2-segern borta mot Falkenberg när den näst sista omgången tjuvstarta­de på måndagskvä­llen, men Söderhamn, Halmstad och Rekord skuggar inom två till fyra poängs marginal.

HBTK HAR KVAR att möta Söderhamn hemma på tisdagen och Warta borta på torsdag.

– Vinner vi båda matcherna så är det en bra chans att vi kan ta andraplats­en, så chansen finns absolut. Vi ska gå in och försöka göra två bra matcher den här veckan så får vi se var det landar, säger Ulf ”Tickan” Carlsson – men medger också i nästa andetag:

– Det är väl lite extra bonus känns det som. Det har varit rätt kämpigt genom hela säsongen på något sätt och sedan dök chansen upp här och så fick vi strul igen mot Falkenberg (1–4). Skulle vi, när röken har lagt sig, vara tvåa i serien så är det en jävligt bra bedrift i så fall med tanke på så mycket strul som det har varit.

HBTK:S PROBLEM FORTSÄTTER inför Söderhamns­matchen.

Nu är det Anders Eriksson som är krasslig samtidigt som Fabian Åkerström fortsätter att brottas med sina knäproblem.

Positivt är däremot att franska nyförvärve­t Ibrahima Diaw är tillbaka efter sina höftbesvär.

– ”Iba” spelade lite matcher i helgen i Superettan-laget och det verkar funka i kroppen. Han har inga känningar av sin gamla skada, säger ”Tickan” Carlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden