Hallandsposten

Ledins låtar blir film med Malin Åkerman

-

Först kom Håkan Hellström-filmen ”Känn ingen sorg”. Nu är det dags för nästa film baserad på en svensk låtskrivar­es musik – ”En del av mitt hjärta”, med Malin Åkerman i sin första roll på svenska, bygger på Tomas Ledins låtskatt och får biopremiär julen 2019.

Filmen regisseras av Edward af Sillén, som gör debut som långfilmsr­egissör och manuset är skrivet av Lars ”Vasa” Johansson (”Kopps”, ”Rallybruda­r”, ”Den bästa sommaren”). Den svensk-kanadensis­ka Hollywoods­tjärnan Malin Åkerman (”Watchmen”, ”Billions”) gör en av huvudrolle­rna i filmen. För hennes del handlar det också om en debut: ”En del av mitt hjärta” blir den första svenska långfilm som hon spelar med i. I rollistan har hon sällskap av bland andra Pernilla August, Jonas Karlsson, Johan Ulveson, Christian Hillborg och Shima Niavarani.

Tomas Ledin konstatera­r i ett pressmedde­lande att han är ”oerhört hedrad” av att få vara en del av filmprojek­tet: ”När frågan först dök upp, om möjlighete­n att få skapa en berättelse för en långfilm löst baserad på några av mina sånger, blev jag genast väldigt nyfiken. Hur nu musiken kommer att integreras och vissa textrader användas i låtarna som dialog i filmerna ska bli spännande att se.”

Malin Åkerman säger i pressmedde­landet att hon har väntat länge efter att få vara med i en svensk film. ”Och vad känns mer svenskt än Tomas Ledins härliga låtar om både sommar och relationer?”tt undrar hon retoriskt.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden