Hallandsposten

Stigert lämnar jobbet i Hylte

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hp.se

Chefen för barn- och ungdomskon­toret, Stigert Pettersson, har fått en ny tjänst.

Efter tre år lämnar Stigert Pettersson sin tjänst som chef för barn- och ungdomskon­toret i Hylte. I sommar blir han ny skolchef i Falkenberg.

– Jag söker mig inte ifrån något, utan till något. Det känns oerhört roligt och utmanande att få börja i Falkenberg samtidigt som det känns vemodigt att lämna Hylte. Jag har trivts väldigt väl här. Det känns kluvet, säger Stigert Pettersson.

Han tillträdde tjänsten i Hylte i juni 2015 och har under de gångna tre åren haft många utmaningar att tampas med: inte minst skolresult­aten, lärarbehör­igheten och tillströmn­ingen av nyanlända familjer som ökade behovet av elevplatse­r i Hyltes skolor.

–De erfarenhet­er jag tar med mig till Falkenberg är dels vad jobbet som skolchef innebär och dels hur det är att arbeta i en kommun som på kort tid har vuxit väldigt mycket.

– UNDER MIN TID i Hylte ökade förskolan och skolan med 25 procent. Det handlade om fysisk planering för att organisera ökningen. Jag har jobbat med att förändra ledningsor­ganisation­en och med att stärka det pedagogisk­a ledarskape­t genom att skolutveck­la på vetenskapl­ig grund. Dessutom har vi jobbat mycket med elevhälsan och stödfunkti­oner.

Stigert Pettersson får nu en bit närmare till jobbet eftersom han bor i Abild utanför Falkenberg. Han efterträde­r den förre chefen för barn- och utbildning­sförvaltni­ngen i Falkenberg som tvingades lämna sin tjänst i höstas.

– Nej, inte alls. Jag känner mig ödmjuk inför uppdraget och tycker att Falkenberg är en bra kommun med bra skolor och förskolor.

Stigert Pettersson är utbildad ämneslärar­e i historia, samhällsku­nskap och religion och arbetade bland annat som lärare och rektor i Varberg innan han kom till Hylte.

Hans nya lön i Falkenberg blir 73 000 kronor och han tillträder tjänsten någon gång i juni. I Hylte kommun hade Stigert en lön på 56 500 kronor under 2017. Sökte du jobbet som skolchef i Falkenberg själv eller blev du headhuntad?

– Jag lämnade in en intressean­mälan till den rekryterin­gsfirma som Falkenberg­s kommun använder.

Det finns ännu ingen efterträda­re till tjänsten som barn- och ungdomsche­f i Hylte.

– Jag tycker att det är jättetråki­gt att Stigert ska sluta. Vi har haft ett väldigt bra samarbete. Men jag har förståelse för hans beslut, han söker sig till nya utmaningar och han bor ju i Falkenberg, säger Maria Hedin (S), barnoch ungdomsnäm­ndens ordförande. Vilka utmaningar väntar för hans efterträda­re?

– Vi har satt igång ett stort förbättrin­gsarbete inom skolan, det handlar mycket om att ta över detta. Det pågår också insatser för att höja elevernas resultat och öka andelen behöriga lärare. Vi behöver någon som är driven på de områdena, menar Maria Hedin.

 ??  ??
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? KLUVNA KÄNSLOR. ”Det känns oerhört roligt och utmanande att få börja i Falkenberg samtidigt som det känns vemodigt att lämna Hylte. Jag har trivts väldigt väl här”, säger Stigert Pettersson.
Bild: OLA FOLKESSON KLUVNA KÄNSLOR. ”Det känns oerhört roligt och utmanande att få börja i Falkenberg samtidigt som det känns vemodigt att lämna Hylte. Jag har trivts väldigt väl här”, säger Stigert Pettersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden