Hallandsposten

Tornet får vänta på svar om affär

- CECILIA WELIN 010-471 51 66 cw@hallandspo­sten.se

Tornet får vänta på besked angående det affärsförs­lag som lagts fram till HFAB. Kommunen vill ta fram en plan för försäljnin­g av lägenheter innan man tar ställning.

I förra veckan berättade HP att Tornet vill bygga en ny stadsdel på Fyllinge med 2 000 bostäder. Företaget har erbjudit HFAB att bli delägare i projektet och vill samtidigt köpa 700 lägenheter av det kommunala bostadsbol­aget.

HFAB har diskuterat affärsförs­laget som betecknas som intressant.

Men nu står det klart att Tornet kommer att få vänta på svar. I måndags hade moderbolag­et Halmstads rådhus AB saken uppe för diskussion på sitt styrelsemö­te och resultatet blev att man vill avvakta med att ta ställning till affären.

– Vi har under en lång tid diskuterat det här med att sälja kommunala lägenheter för att kunna öka utbygg- nadstakten och hade redan gett HFAB i uppdrag att ta fram en plan och kriterier för hur vi ska hantera en sådan här typ av försäljnin­g, säger Lars Püss (M), ordförande i Halmstads rådhus AB.

Tanken med uppdraget är att alla aktörer ska behandlas lika och man vill också titta på samhällsny­ttan.

– Det här handlar inte om att vi inte vill göra affär utan bara att vi inte är redo att ta beslut än. Det har vi pratat med Tornet om och de har full förståelse för att vi vill pausa tills vi har våra kriterier klara, säger Lars Püss och tillägger att ett sådant underlag förhoppnin­gsvis ska vara klart senare i vår.

En annan faktor är att området som är aktuellt i dagsläget inte ingår i översiktsp­lanen som slår fast var kommunen vill bygga bostäder.

– Det betyder inte att det är kört men frågan måste gå via rätt instans, vilket är kommunstyr­elsen, säger Lars Püss.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden