Hallandsposten

Drott får börja om i tvåan

HANDBOLL: FRITT FALL FRÅN HÖGSTA SERIEN TILL TREDJELIGA­N PÅ TVÅ ÅR

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

Drotts herrar får ta nya tag i division 2 kommande säsong. Det står klart sedan laget förlorat hemmamötet med Kärra med 19–29 under lördagen.

Drott inledde både aggressivt och energifull­t när Kärra gästade Halmstad Arena.

Gustav Jönne inledde målskyttet för hemmalaget och Drott gick ifrån till en fyramålsle­dning efter drygt 22 spelade minuter vid ställninge­n 10–6.

– Vi spelar aggressivt och bra och går för fullt i inledninge­n av matchen, säger herrarnas matchcoach Claes Andersson och fortsätter:

– Vi testar att spela sju mot sex, något som vi aldrig tidigare gjort och det fungerade jättebra. Kärra hade nästan panik eftersom vi stod rätt överallt, men sedan fick vi en utvisning där de gör 2–0 på oss.

Då rasade allt för Drott.

DROTTCOACH­EN VALDE ATT ta en timeout när laget fortfarand­e hade en tvåmålsled­ning.

– Men det hjälpte inte, konstatera­r Andersson.

Sex raka mål innan paus gjorde att Kärra ledde med 12–10 i paus och i inledninge­n av andra halvlek fortsatte Drott att tappa mark i målprotoko­llet samtidigt som Kärra satte sina chanser.

– Det är ett mönster som vi känner igen, suckar Andersson.

Det tog nästan 17 minuter mellan Drotts sista mål i den första halvleken till dess att laget gjorde mål igen i den andra.

I TAKT MED att Drott tappade sitt spel, växte Kärra in i matchen.

– De hade en annan trygghet på positioner­na och spelade med självförtr­oende. Dessutom hade de en grymt bra målvakt, säger tränare Perka Pettersson och fortsätter:

– Samtidigt missar vi mycket i dag och de tongivande spelarna hade behövt prestera mer.

När fem minuter återstod av matchen snyggade Drott till siffrorna lite och spelade mer avslappnat.

– Då trillade också målen in, säger Andersson.

Men det blev till slut förlust för Drotts herrar som med en match kvar av seriespele­t kommer att trilla ner i division 2. Men innan säsongen summeras ska Drott alltså ta sig an den sista motståndar­en i division 1, HK S-hof på bortaplan på torsdag.

Det vill sig inte för Drotts herrar. Under lördagen inkasserad­e laget sin trettonde förlust för säsongen trots att laget visade upp både aggressivi­tet och energi i inledninge­n av matchen.

– VI SKA avsluta snyggt och vinna på torsdag och ta det som början på fortsättni­ngen, säger Andersson och fortsätter:

– Vi vill ju tillbaka till allsvenska­n med Drott. Nu trillar vi ner i division 2 och får ta en omväg i dit istället. Det behöver inte vara dåligt en det är klart att vi hellre hade stannat kvar i division 1 och etablerat oss där.

Drotts mål gjordes av: Gustav Jönne 5, Marcus Källström 4, Oskar Ljunggren 3, Johan Larsson 2, Daniel Hagström 2 (varav en straff), Lukas Andersson Männikkö 2, Rasmus Abrahamsso­n.

”Vi ska avsluta snyggt och vinna på torsdag och ta det som början på fortsättni­ngen.” CLAES ANDERSSON

Matchcoach i Drott

 ??  ??
 ?? Bild: LINDA WEINSTOCK ?? HIT MEN INTE LÄNGRE. Drotts lagkapten Anton Andersson tar sig igenom Kärras försvar i form av Charlie Röxner och Jonathan Berg. Matchen vann Kärra med 29-19 (12-10).
Bild: LINDA WEINSTOCK HIT MEN INTE LÄNGRE. Drotts lagkapten Anton Andersson tar sig igenom Kärras försvar i form av Charlie Röxner och Jonathan Berg. Matchen vann Kärra med 29-19 (12-10).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden