Hallandsposten

Per Asklund har tröttnat på politiken

- CARINA NILSSON 010-471 50 97 cn@hallandspo­sten.se

Per Asklund, som i dag sitter i kommunfull­mäktige för Trygghetsp­artiet, ställer inte upp i valet i höst. – När man inte längre har gnistan kvar ska man sluta, säger han.

Per Asklund har varit aktiv i kommunpoli­tiken sedan början av 1980-talet. De senaste fyra åren har han varit Trygghetsp­artiets (tidigare SPI:S) kandidat i kommunfull­mäktige. Men i år har han beslutat sig för att inte kandidera.

– JAG TYCKER inte att det känns roligt längre. Allt för många beslut fattas redan i kommunstyr­elsen och på tjänsteman­nanivå. Jag känner att jag som politiker får stå till svars för saker jag inte kan påverka, säger han.

Han har därför med varm hand lämnat över till nya kandidater i Trygghetsp­artiet.

– Jag kunde valt att vara längre ner på partiets lista, men jag har alltid fått många kryss i personvale­t, och skulle det ske så måste jag ju kunna ta konsekvens­erna av det. Men ingen är oersättlig, det kan vara bra att det kommer in nya krafter och politiker som kanske får styrning på kommunen igen, säger han.

Han utesluter dock inte att han kan komma att kliva in i politiken i framtiden.

– HUR ILLA JAG än har betett mig har jag alltid haft folkets röst, men kanske inte etablissem­angets. När nästa valår kommer är jag bara 70 år, och vem vet, då kanske gubben har vaknat till liv igen? säger han.

 ?? Bild: FREDRIK MAGNUSSON/ARKIV ?? FLITIGT KRYSSAD. Kommunråde­t Per Asklund vann en förkrossan­de seger i personvale­t 2010. Nu lämnar han kommunpoli­tiken.
Bild: FREDRIK MAGNUSSON/ARKIV FLITIGT KRYSSAD. Kommunråde­t Per Asklund vann en förkrossan­de seger i personvale­t 2010. Nu lämnar han kommunpoli­tiken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden