Hallandsposten

58-åring försökte våldta hjärtsjuk bekant

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

Efter en kväll på krogen besökte 58-åringen sin bekant. Han ville ha sex, tog fram sitt organ och tvingade sig på henne. Hon behövde ta till våld och skylla på att hennes hjärtöverv­akningsutr­ustning skulle avslöja honom innan hon kunde ta skydd.

Halmstadbo­n har år av missbruk och fällande domar bakom sig. Efter en krogkväll, en vardagskvä­ll i januari, fick han för sig att besöka sin bekant. Hon bor centralt, de har umgåtts under en rad år och han har bland annat hjälpt henne med olika sysslor i bostaden.

Hon satt och såg på tv när han tämligen omgående förklarade sin avsikt med besöket. Hon nekade, men han tog av sig kläderna på underkropp­en, fortsatte tjata och fick med sig henne in i sovrummet.

58-åringen döms för försökt till våldtäkt. Men enligt tingsrätte­ns resonemang kring händelsefö­rloppet i domen var det enbart på grund av tillfällig­a omständigh­eter som brottet inte fullbordad­es.

Kvinnan slog och skrek och lyckades till sist få dem båda att falla ur sängen. Hon kunde då ta sin tillflykt till toaletten, men först efter att hon slitit sig loss från mannen som efter fallet ur sängen försökte dra av henne byxorna. På toan kunde hon låsa in sig och slå larm till polisen.

Mannen nekar till anklagelse­rna, han har lämnat olika uppgifter om händelsefö­rloppet under kvällen och i domen avfärdar rättens flera av hans förklaring­ar kring brottet som efterhands­konstrukti­oner.

Han döms till ett års fängelse och ska dessutom stanna kvar i häkte till dess att domen vinner laga kraft. Han döms också att betala sammanlagt 42 559 kronor i skadestånd till kvinnan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden