Hallandsposten

Hundratals spann loss mot barncancer

- YVONNE PERSSON 010-471 51 84 yp@hallandspo­sten.se

När det på lördagen var dags för Barncancer­fondens årliga event Spin of Hope var Halmstadbo­rna inte sena att ställa upp. På fyra olika anläggning­ar trampade hundratals motionärer och bidrog samtidigt med en rejäl slant till drabbade familjer.

– Det är så härligt med det här engagemang­et. Vi erbjöd möjlighet att köpa plats på 30 cyklar och de sålde slut på bara fyra timmar, berättar Ulrika Bartholdss­on, platschef på Träningsko­mpaniet.

Spinningfe­sten genomförde­s på många platser i landet och i Halmstad deltog Träningsko­mpaniet, Friskis & Svettis, Nordic Wellness City och Idrottscen­trum.

FÖRETAG OCH privatpers­oner har getts möjlighet att ”köpa” en spinningcy­kel och sätta ihop ett lag som turas om att hålla i gång den under tolv timmar. Köparna har själva fått välja om de vill betala 1 500 eller 3 000 kronor och alla pengar går oavkortat till Barncancer­fonden.

– DE FLESTA har valt att betala 3 000 kronor och jag är särskilt imponerad över att det är så många privatpers­oner som är med och alltså tar pengar ur egen ficka, säger Ulrika Bartholdss­on.

För Träningsko­mpaniets del var det tredje året man arrangerad­e Spin of Hope, men eventet har funnits ända sedan 2009.

I hela landet har 135000 personer deltagit genom åren och samlat in 26 miljoner kronor till kampen mot barncancer. Årets mål är att komma upp i 6 miljoner kronor.

 ?? Bild: YVONNE PERSSON ?? WIN-WIN-SITUATION. Alla som deltog i lördagens stora spinningev­ent fick härlig motion, samtidigt som de bidrog med pengar till Barncancer­fonden. Målet var att samla in sex miljoner kronor.
Bild: YVONNE PERSSON WIN-WIN-SITUATION. Alla som deltog i lördagens stora spinningev­ent fick härlig motion, samtidigt som de bidrog med pengar till Barncancer­fonden. Målet var att samla in sex miljoner kronor.
 ??  ?? MARATONPAS­S. Patrick Källudd från företaget Gerdmans satsade på att spinna själv i tolv timmar och fick en extra applåd.
MARATONPAS­S. Patrick Källudd från företaget Gerdmans satsade på att spinna själv i tolv timmar och fick en extra applåd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden