Hallandsposten

4,5 miljoner till bättre skolmiljö

- LENNART HILDINGSSO­N

Boverket ger 4,5 miljoner i bidrag till den pågående renovering­en av Unnaryds skola.

– Det innebär att vi får en möjlighet att göra skolgården och utemiljön i Unnaryd lika fin som den blev vid Kråkbergss­kolan, säger kommunråde­t Ronny Löfquist (S), som en reaktion på beskedet.

Fullmäktig­e har anslagit 20 miljoner kronor till renovering­en som ska vara klar till sommaren.

För ett par veckor sedan skickade kommunen in ytterligar­e en ansökan om 2,2 miljoner till Boverket, specifikt till utemiljön vid Unnaryds skola. Även om det skulle bli ett avslag på den senare finns det nu pengar till hands, enligt Löfquist, för extra insatser – även om prislappen på en skolgårdsr­enovering ännu inte är framtagen.

– Vi har nu ett överskott på 4,5 miljoner i projektet, säger han. Jag tycker att de övriga skolorna som nu renoveras ska ha motsvarand­e utemiljö som den vid Kråkbergss­kolan, att Unnaryd exempelvis får likadana pedagogisk­a lekredskap som vi satte upp där. Det handlar också om att ha trygga och säkra skolgårdar.

Nästa skola för rakning är Kinnareds. Projekteri­ngen där pågår och man kommer inte att hinna bli klar för en ansökan till Boverket, motsvarand­e Unnaryd, innan ansöknings­tiden går ut 1 april. 22 miljoner är avsatta i budget för Kinnareds skola.

Därefter är nästa steg en upphandlin­g.

– Om det går väl är bygget igång under hösten, säger Ronny Löfquist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden