Hallandsposten

Bygg norr om Lagan för en blomstrand­e framtid

-

En ny vecka är här, kanske ges det tid att skriva insändare? Skicka gärna ditt bidrag. Lite saker att tänka på kan du läsa här intill.

STADSPLANE­RING. För att öka boendet i Laholms tätort behövs ej höghus i centrala delar eller villor vid Glänninges­jö och Laholms FK:S anläggning. Politiker och vissa tjänstemän säger att det är brist på villatomte­r Laholms tätort. Det finns byggklara tomter i Lilla Tjärby till exempel ”Söderläget” och utefter Halmstadsv­ägen (avstånd till centrum 1,7 – 2,5 km). Motsvarand­e avstånd till Glänninges­jö är 2,5 km.

FÖRTÄTNING­EN AV staden är alltså naturlig att ske norr Lagan och i Lilla Tjärby. Det finns redan förslag av bland andra byggmästar­e Karl Ove Bengtsson med blandad bebyggelse norr Lagagården, 1.0-1.5 km till centrum. Där finns även plats att bygga ”riktiga höghus” med utsikt över havet och inga små ”fimpar” på 5-6 våningar.

Varför skall vi ej bygga vid Glänninges­jö? Jo , detta är ett unikt rekreation­sområde i Laholm med tillgång till bad, motionssli­nga, fågelskådn­ing, fiske, fotbollspl­aner, samlingspl­ats för hundälskar­e och inte minst en grön oas för elever och lärare på den nya skolan.

ATT PLOCKA BORT fotbollspl­aner och bygga hus på en soptipp är så dåligt genomtänkt att det ej kan vara sant. Kostnadern­a blir enorma och på sikt måste LFK:S verksamhet flytta när klagomålen kommer på störande verksamhet till exempel ljud och ljus. Sker byggnation­en norr Lagan kommer Laholm om 50 år kanske vara känd som den ” lilla mysiga staden” med ett fritt rinnande vatten i Lagan. Lilla Tjärby IK får en blomstrand­e framtid och vi har två division 2-lag i fotboll med 2,5 km till centrum. Vad funderar ni på politiker. Det är bara att fatta beslut.

Lars Wång

 ?? Bild: TT/ARKIV ??
Bild: TT/ARKIV

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden