Hallandsposten

H/H fick slita för att vinna i Sm-slutspelet

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

”Vi behöver inte spela snyggt. Nu handlar det bara om att vinna.”

Hylte/halmstads damer vann den första kvartsfina­len i Smslutspel­et mot Linköping när hemmalaget besegrades med 3–1. – De gör en bra match och är värda att ta ett set, säger damlagets Martina Svensson efter matchen.

LINKÖPING HYLTE/HALMSTAD

(23–25, 26–28, 25–22, 13–25)

1 3

Linköping överraskad­e Hylte/ Halmstads damer i den första kvartsfina­len i volleyboll­ens Smslutspel.

Efter ett jämnt första set där lagen följdes åt fram till de sista poängen i setet, knep visserlige­n Hylte/halmstad setet med 23–25, men Linköping visade prov på ett varierat anfallsspe­l och få egna misstag.

– Vi var inte riktigt beredda på att de skulle spela på det viset. Vi gjorde en del misstag och då straffade de oss direkt, säger Svensson.

ANDRA SET BLEV en märklig historia.

Hylte/halmstad hamnade i ett tidigt underläge med 17-7 men en timeout gjorde att laget kröp lite närmare innan det blev dags för Julia Brown att serva.

Nio raka poäng senare, varav två serveess från Brown, hade Hylte/ Halmstad inte bara gått ikapp utan också förbi Linköping, 18-19.

Därefter väntade ett nytt ställnings­krig där Hylte/halmstad återigen var mest kalla på slutet och lyckades vinna setet med 26-28.

– Julia servar jättebra men det kändes onödigt att tappa så mycket innan dess, säger Svensson och fortsätter:

– Det kändes väldigt skönt att ta det setet med tanke på hur det såg ut.

ÄVEN TREDJE SET var jämnt och där gick Linköping segrande ur striden med 25-22.

– Det var tungt att förlora det setet eftersom vi ville vinna med 3-0. Men det var ett rättvist resultat och Linköping var väl värda det setet i matchen, säger Svensson.

I fjärde set tog Hylte/halmstad tag i spelet och visade varför man vann serien, genom att trycka till Linköping med hela 13-25.

– Vi tog tag i det i fjärde och hittade tillbaka till oss själva och vårt spel, säger Svensson som nu ser fram emot två matcher på hemmaplan härnäst i kvartsfina­lserien.

– Vi tar med oss vändningen i andra set och även det sista setet från matchen och siktar in oss på att plocka båda matcherna på hemmaplan. Vi vill inte åka tillbaka till Linköping igen, säger Svensson.

– Vi behöver inte spela snyggt. Nu handlar det bara om att vinna.

MARTINA SVENSSON

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden