Hallandsposten

Drömstart för H/H i Sm-kvartsfina­len

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Hylte/halmstad kunde inte ha önskat sig en bättre start på Sm-slutspelet. Tierp kördes över i den första kvartsfina­len borta och nu har H/H chans avgöra i de två hemmamatch­er som följer.

TIERP HYLTE/HALMSTAD

(17–25, 15–25, 20–25)

0 3

– Det är inte ofta något lag åker härifrån och har vunnit med 3–0. ”Pilen” (Philip Pettersson) som varit med länge har bara gjort det en gång, säger Per-erik Dalqvist, nöjd tränare i Hylte/halmstad.

Hallänning­arna förberedde sig för den första kvartsfina­len i Centralhal­len med att åka upp en dag tidigare – och det visade sig ge resultat.

VISSERLIGE­N HAMNADE SERIETVÅAN i problem i inledninge­n och vid 4–8 tog Dalqvist timeout, men sedan var det spel mot ett mål.

– Jag sa till spelarna att vi måste hålla i servemotta­gningen, slappna av eftersom vi var nervösa och spela en och en halv meter från nätet – efter det var det aldrig snack om saken, konstatera­r Per-erik Dalqvist.

Nä, Hylte/halmstad körde på ordentligt och utklassade motståndar­en i de två första seten med 25–17 och 25–15.

DET BLEV LITE jämnare i tredje set när Tierp hängde med fram till 15–15, men sedan höjde gästerna tempot och drog komfortabe­lt i från till 25–20.

– Det känns givetvis bra att vinna med 3–0. Nu blir resan hem väldigt skön. Dessutom har vi möjlighete­n att slippa göra den här bilresan en gång till om vi vinner våra två hemmamatch­er.

Landslagsm­annen Viktor Lindberg gjorde flest poäng, 17, och nästan lika vass var Nick Goodell på 15.

H/H är storfavori­t att ta sig vidare till Sm-semifinal och ett troligt Hallandsmö­te med Falkenberg, som har tolv raka Sm-finaler bakom sig.

– Trots att det blev stora siffror så har vi ändå en del detaljer att jobba på till nästa gång. Tanken är att vi ska höja vårt spel gradvis och bli bättre och bättre under slutspelet­s resa.

Sm-semifinal 2 avgörs i Halmstad arena på onsdag.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? VISADE VÄGEN. Landslagss­pelaren Viktor Lindberg är i slutspelsf­orm och gjorde flest poäng när Hylte/halmstad körde över Tierp i den första Sm-kvartsfina­len.
Bild: JARI VÄLITALO VISADE VÄGEN. Landslagss­pelaren Viktor Lindberg är i slutspelsf­orm och gjorde flest poäng när Hylte/halmstad körde över Tierp i den första Sm-kvartsfina­len.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden