Hallandsposten

Framtiden är

-

De vann folkomröst­ningen om brexit – men väntar fortfarand­e på att få fira. Trots en osäker framtid hålls ändå hoppet vid liv i brexitland om nyttan av att lämna EU.

Nordsjövin­den biter i med kraft längs strandprom­enaden i Cleethorpe­s. De som är ute och går med sina hundar får vika sig nästan dubbla när saltvattne­t stänker in över piren.

Rena vikingaväd­ret är det som råder – extra passande eftersom det var just i de här områdena som danskar och norrmän vällde in för drygt tusen år sedan i hopp om rov och land och rikedomar.

Då som nu vill invånarna här i Lincolnshi­re helst slippa den europeiska kontinente­n.

Det här är brexitland.

– JAG STÖDDE BREXIT. 70 procent av mina väljare gjorde det. Det var aldrig något tvivel om att det här området skulle ge något annat än ett överväldig­ande stöd till att lämna EU, berättar lokale parlaments­ledamoten Martin Vickers med stolthet i rösten.

Konservati­ve Vickers tar emot inne på biblioteke­t i Cleethorpe­s, en liten badort strax utanför den gamla fiskemetro­polen Grimsby på den engelska östkusten.

Han är övertygad om att hans väljare inte har ångrat sig.

– Om det skulle hållas en andra folkomröst­ning i morgon tror jag att till och med ännu fler skulle rösta för brexit. Vi har gjort vår val och fått vårt resultat, säger 67-årige Vickers.

Han tillhör den mest konservati­va och brexitinri­ktade falangen i sitt parti.

SAMTIDIGT ÄR HAN inte en av dem som förklarar brexit med ekonomiska skäl och att Storbritan­nien ska finna sig en ny lysande framtid utanför unionen.

I stället pekar Vickers på två helt andra orsaker.

Den ena är önskan om att bestämma själv, i ett land där enpartireg­eringar är normen och som stundtals bestämt det mesta över stora delar av jordklotet.

–Ni länder på kontinente­n är vana vid koalitions­regeringar och

 ??  ?? OROADE. Dystra miner i panelsamta­l om fisket och brexit i stadshuset i Grimsby.
OROADE. Dystra miner i panelsamta­l om fisket och brexit i stadshuset i Grimsby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden