Hallandsposten

HP synar alla lagen i Superettan

Om vädergudar­na vill är det bara lite drygt en vecka kvar till Superettan-premiären i fotboll med tre halländska lag; Halmstads BK, Falkenberg­s FF och Varbergs Bois. Då startar Hp-sporten nedräkning­en med nedslag hos vissa klubbar med tidigare Halmstadpr­o

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hallandspo­sten.se

FOTBOLL: JÖNKÖPINGS SÖDRA HAR SOM MÅL ATT UTMANA I TOPPEN

Flyttfågel­n Sebastian Crona har nu landat i sin tredje Superettan­klubb på tre säsonger. – Jag trivs jättebra i Jönköping, säger den förre Varbergs Bois- och Halmia-mittfältar­en.

SUPERETTAN

8 dagar kvar.

När Sebastian Crona kom till Varbergs Bois för två vintrar sedan trodde de flesta att han skulle få agera reserv. Men han vann snabbt tränare Jörgen Wålemarks förtroende, en tränare som han nu har återförena­ts med.

– När Jönköping hörde av sig var det så klart bara en fördel att han var där, säger Crona. Påminner J-södra 2018 mycket om Varbergs Bois 2016?

– Nej det tycker jag absolut inte, det är stor skillnad. Jörgen har tagit stora kliv som tränare, han har utvecklats oerhört mycket. Sedan finns det också mycket influenser från hur Jönköping spelat tidigare.

2016 KOM SEBASTIAN Crona femma med Varbergs Bois, förra året slutade hans dåvarande klubb Öster också femma. Hur bra är Jönköping jämfört med de upplagorna?

– Svårt att säga i nuläget, vi hade det hackigt i cupen med mycket sjukdomar. Vi har som mål att utmana i toppen, men det är många bra lag i Superettan och alla matcher har sin egen karaktär, säger Crona.

Det blev två säsonger i Allsvenska­n för de gröna under den här sejouren. Kvalförlus­ten mot Trelleborg var tung och laget får finna sig i att vara en av favoritern­a inför säsongen.

– Vi måste vara ödmjuka inför alla uppgifter, men vi känner ingen press just nu i alla fall.

Crona följer sina gamla halländska klubbar, men enbart sporadiskt.

– Det är ju inte många kvar i Bois sedan jag var där och det är samma sak i Halmia. Men jag har haft lite kontakt med Leif Jönsson (klubbchef, Halmia). Ville han värva hem dig?

– Haha, ja han sa att jag var välkommen att träna med dem efter att jag bröt kontraktet med Öster. Men det var ju aldrig aktuellt.

HAN VILL FORTFARAND­E inte gå in på varför det slutade som det gjorde i Växjö med att han köpte ut sig från sitt kontrakt.

Nu ligger Cronas fokus på att förbättra sitt offensiva spel.

– Man kan ju alltid utvecklas och kan jag bidra med lite poäng vore det bara bra. Helst vill man ju vara forward, men det gäller att inse sina begränsnin­gar, säger Crona.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN/ARKIV ?? FLYTTVAN. Det blev bara en säsong i Varbergs Bois för Sebastian Crona, nu är han tillbaka tillsamman­s med Jörgen Wålemark i Jönköpings Södra
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN/ARKIV FLYTTVAN. Det blev bara en säsong i Varbergs Bois för Sebastian Crona, nu är han tillbaka tillsamman­s med Jörgen Wålemark i Jönköpings Södra

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden