Hallandsposten

Kultur&nöje.

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

I kväll kommer Jill Johnsons Las Vegas-inspireran­de show, ”That’s life”, till Halmstad arena.

I kväll är det dags för den hyllade musikstjär­nan Jill Johnson att ta sig an scenen på Halmstad arena med den glittrande Las Vegas-inspireran­de showen ”That’s life”.

Jill Johnsons show ”That’s life” har blivit omfamnad av kärlek från både publik och media. Nu är det dags för henne att ta emot publiken i Halmstad.

– Det är verkligen helt otroligt! Jag var inte beredd på att få så fin respons. Showen är en musikupple­velse och 70 procent av låtarna som framförs är sådant som jag själv lyssnade på när jag var yngre, säger Jill.

HON ÄR NU ute på turné landet runt, men hon är inte ensam på scen.

– Jag har ett storband med mig, det är ju det som är så otroligt roligt. Det bjuds bland annat på storbandsj­azz, soul, country och rock. Jag själv höjer min prestation­snivå när jag får jobba med så otroligt profession­ella människor. Visst är det min show och jag har satt min prägel på den, men vi är ett stort team som har gjort det här möjligt. Varför har den blivit så hyllad, tror du?

– Jag tror inte att publiken i Sverige är vana vid den här sortens av musikshow. Det är massor av glitter och den är inspirerad från Las Vegas. Har man bokat en biljett så vet man inte riktigt vad man kan förvänta sig, men jag tror att de flesta blir positivt överraskad­e. Vi som är på scen står max 30 meter från publiken och det blir ett jäkla drag kan jag lova, säger hon.

Jill berättar att privat sett är showen en dröm som har blivit sann.

– Jag måste säga att det är en ynnest att som 40-plussare få vara med om något sådant här och bara köra loss. Som artist är den här showen en milstolpe, jag har fått ett flertal femmor och det är klart att det känns jättebra, säger hon och tillägger:

– Varje gång man gör något sådant här så riskerar man något. Men det var likadant med ”Jills veranda”, det har nog inte gått en enda dag utan att jag har fått en fin kommentar i matbutiken eller var jag än befinner mig. Det känns skönt att kunna titta tillbaka på den här framgången under tuffare tider.

”Det är en ynnest som 40-plussare att få vara med om något sådant här och bara köra loss.”

JILL JOHNSON

TILL SOMMAREN HAR Jill planer på att göra en del sommarkons­erter. Men mest av allt längtar hon efter en något lugnare tillvaro.

– Efter att man har varit med om något sådant här storslaget så längtar jag efter det som är mer avskalat. Längtan till det lilla så att säga, jag ska ta det lugnt och försöka komma in i mitt låtskriver­i. Kommer du ha någon konsert här i Halland till sommaren?

– Jag tror inte det blir just i Halmstad, men jag kommer nog spela väldigt nära staden. Mer kan jag inte avslöja, skrattar Jill.

 ??  ??
 ?? Bild: MATTIAS JOHANSSON ?? GLITTERSHO­W. ”That’s life” är en Las Vegas-inspirerad show som bjuder på massor av glitter.
Bild: MATTIAS JOHANSSON GLITTERSHO­W. ”That’s life” är en Las Vegas-inspirerad show som bjuder på massor av glitter.
 ?? Bild: STINA STJERNKVIS­T/TT ?? NU ÄR DET DAGS. I kväll kommer Jill Johnson med sin show till Halmstad.
Bild: STINA STJERNKVIS­T/TT NU ÄR DET DAGS. I kväll kommer Jill Johnson med sin show till Halmstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden