Hallandsposten

Man stal kort och shoppade

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

44-åringen bröt upp ett skåp på ett gym. Han stal en mans bankkort och körkort och gav sig ut på en shoppingtu­rné över hela Halmstad.

Den 44-årige mannen var påverkad då han dök upp på Halmstad arena i slutet av augusti i fjol. Han tog sig in i ett omklädning­srum och bräckte upp låset till ett skåp.

Han stal bland annat plånboken som förvarades i skåpet.

Mannen åkte sedan runt till diverse butiker över hela Halmstad. Han köpte bland annat presentkor­t, cigaretter och en mobiltelef­on till ett totalt värde av 13 311 kronor. För att kunna genomföra köpen legitimera­de han sig med offrets körkort och skrev under varje kvitto.

HAN SÄGER SJÄLV att han på grund av sitt missbruk inte minns vad som hände, men att han antagligen gjort det som han misstänkte­s för. I flera fall finns det även övervaknin­gsbilder som styrker det.

Totalt handlade han i sex olika butiker. Därför döms han nu för sex fall av bedrägeri samt ett fall av stöld.

Vid ett annat tillfälle, på nyårsafton i fjol, vaknade ett Halmstadpa­r av att 45-åringen befann sig i deras hus. Kvinnan i paret säger att hon upplevde att han var påverkad av något. Han ska inte ha varit hotfull, utan lämnade bostaden när de sa till honom. Han ska då ha stulit en gummiklubb­a ur parets verkstad.

MANNEN SÄGER SIG inte minnas något från tillfället. Han minns bara att han var hemma hos en tjej, men sedan är det svart. Hans nästa minnen är från arresten och häktningsf­örhandling­en.

Han döms för grov stöld till följd av inbrottet. Dessutom döms han för en rad andra brott som begåtts vid andra tillfällen, däribland tre fall av stöld, ett fall av olovlig förfogande och ett fall av brott mot knivlagen.

Mannen förekommer i belastning­sregistret under 16 avsnitt. Han blev i januari förra året villkorlig­t frigiven från ett fängelsest­raff för bland annat försök till grov stöld. Nu döms han till ett års fängelse för den nya brottsligh­eten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden