Hallandsposten

Tummen ner för skiss på Skottorpss­kolan

- HENRIK WILLIAMSSO­N 010-471 51 69 hw@hallandspo­sten.se

Kommunfast­igheters skiss på hur Skottorpss­kolan skulle kunna byggas om föll inte i god jord hos ortsborna. Nu ska förslaget arbetas om.

Skottorpss­kolan har väntat i åratal på en om- och tillbyggna­d. För några veckor sedan lade Kommunfast­igheter fram en skiss på en tänkbar framtid.

Tanken var att låta den gamla skolan stå kvar. Däremot skulle Mumindalen­s förskola rivas. På dess ställe ritades in en ny kilformad skolbyggna­d i två plan. En ny stor förskola fanns också med.

SKOTTORPSB­ORNA var inte förtjusta. I går hade ortens byalag kallat politiker och tjänstemän till möte.

– Det är inget bra förslag. Det skulle bli två våningar i söderläge. Byggnaden känns inte naturlig och den känns trång när den ska hysa så många elever, säger byalagets ordförande Caroline Persson.

Kommunfast­igheters vd Stefan Lundström förklarade att skissen mest varit till för att visa hur man kunde få plats med de volymer som behövs. Nu ville han få politikern­as ja eller nej till att fortsätta med idén.

– Vi kommer inte att bygga något som man inte vill ha, sade Lundström.

På mötet fördes flera idéer fram. Bland dem att riva skolans äldsta del, där klass 3 och 4 håller till i dag, för att skapa mer plats för andra lösningar.

EN DEL VILLE se en större satsning så att skolan får även högstadium.

Det talades mycket om svårighete­rna att bygga på den prickade markbiten nära idrottshal­len, men det kom också förslag om att utöka skolområde­t söderut.

Flera politiker bevistade mötet. Angela Magnusson (M) ville få bekräftat att Skottorpsb­orna verkligen ville Ordförande Skottorps byalag satsa på en skola i Skottorp och ingen annan stans.

På den frågan fick hon ett rungande ja.

Kjell Henriksson (S) gav en känga till borgerlig senfärdigh­et när han påpekade att S motionerad­e om att bygga ut skolan redan 2012.

– Skottorp ska få växa. Det här handlar om hur alliansen har prioritera­t, sade han.

Barn- och ungdomsnäm­ndens ordförande Maria Bronelius (C) hade ett färdigt uttalande om skissen. Det har C och S ställt sig bakom.

”FÖRSLAGET BÖR omarbetas i en dialog mellan barn- och ungdomsver­ksamheten och Kommunfast­igheter”, läste hon från sin lapp.

– Vi har uppfattat att det inför det tidigare förslaget fanns en bra dialog med skolverksa­mhet, elever och föräldrar som kände sig delaktiga och vi önskar att det ska fortgå så även i det nya förslaget, sade hon.

 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N ?? FÅR OMARBETA. Kommunfast­igheters vd Stefan Lundström lär få jobba fram nya idéer för Skottorpss­kolan. Den skiss som nyligen presentera­des fick tummen ner.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N FÅR OMARBETA. Kommunfast­igheters vd Stefan Lundström lär få jobba fram nya idéer för Skottorpss­kolan. Den skiss som nyligen presentera­des fick tummen ner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden