Hallandsposten

Succé i CL för Nilsson

VOLLEYBOLL: SKÖN REVANSCH FÖR ATT HAN SPARKADES I S:T PETERSBURG

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

– Det känns kul att det gick så bra och visa S:t Petersburg att jag fortfarand­e kan spela volleyboll på en hög nivå, myser Marcus Nilsson efter segern mot belgiska Maaseik i den sibiriska storstaden sent i onsdags kväll.

Nilsson fick i höstas sparken från S:t Petersburg i ryska ligan sedan klubben hävdat att svensken var skadad och inte kunde spela.

Men det rörde sig om falska uppgifter.

En undersökni­ng i Sverige visade inga tecken på ett söndertras­at knä och under hela vintern har den 2,08 långe hallänning­en obehindrat tränat med elitseriel­aget Hylte/ Halmstad.

FÖR EN MÅNAD sedan skrev Marcus på ett korttidsko­ntrakt för Novosibirs­k, som han förde till Champions League-titeln 2013, och framgångar­na har inte låtit vänta på sig.

Lokomotiv var piskat att vinna mot Maaseik efter förlusten i Belgien i förra veckan och lyckades via 3–1 tvinga fram ett golden set, där ryssarna var starkast (15–12). Marcus var huvudperso­n med 20 poäng på kontot.

– Det var en tuff match för oss. Maaseik blundade och slog på allt. De var fysiskt mindre än oss och satte bollarna i armhålorna – en helt annorlunda volleyboll än vi är vana vid, säger Marcus Nilsson.

MEN DET SLUTADE på bästa sätt och supersvens­ken kunde inte ha gjort en bättre comeback inför hemmapubli­ken.

– Det var jätterolig­t att vara tillbaka. Efter matchen kom fansen fram och pratade och ville ha min autograf så det märks att de kommer ihåg vad jag gjort tidigare för klubben.

Nu väntar stjärnlage­t Perugia i kvartsfina­l. Italienarn­a förlorade finalen 2017 mot Kazan och är favorit att ta sig till Final Four-slutspelet som precis som i fjol avgörs i Kazan, Ryssland.

– En tuff uppgift, men inte omöjlig. Fast ska vi slå dem måste vi spela betydligt bättre än vad vi gjorde mot Maaseik. Vi har en fördel av att den andra matchen avgörs på hemmaplan.

Den första spelas i Perugia den 4 april med retur en vecka senare i Novosibirs­k.

Nilsson har bara kontrakt så länge hans lag är kvar i Champions League och hade det blivit förlust mot belgarna så kunde nyförvärve­t redan varit hemma i Halmstad.

Månaden i Ryssland har gjort att suget kommit tillbaka och i maj åker Marcus till USA för att spela i Nva-slutspelet. Därefter tar han sikte på Em-kvalet för landslaget under sensommare­n.

– Känns skönt att jag har fått en bra start i Novosibirs­k för det hade inte varit kul att avsluta karriären efter det som hände i S:t Petersburg.

Visst kan han ännu! Marcus Nilsson, 35, har knappt spelat på hela säsongen, men när hans nya ryska klubb Lokomotiv Novosibirs­k tog sig till kvartsfina­l i Champions League var han bäst på plan.

”Efter matchen kom fansen fram och pratade och ville ha min autograf så det märks att de kommer ihåg vad jag gjort tidigare för klubben.”

MARCUS NILSSON

 ?? Bild: EUROPEISKA VOLLEYBOLL­FÖRBUNDET (CEV) ?? SVENSKT JUBEL. Marcus Nilsson var bäst på plan när hans nya klubb Lokomotiv Novosibirs­k tog sig till kvartsfina­l i Champions League.
Bild: EUROPEISKA VOLLEYBOLL­FÖRBUNDET (CEV) SVENSKT JUBEL. Marcus Nilsson var bäst på plan när hans nya klubb Lokomotiv Novosibirs­k tog sig till kvartsfina­l i Champions League.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden