Hallandsposten

Zlatan lämnar United – LA Galaxy nästa?

- TT

Zlatan Ibrahimovi­c lämnar Manchester United, bekräftar klubben. Enligt Sports Illustrate­d är ett kontrakt med Los Angeles Galaxy, som gäller till slutet av 2019, redan påskrivet.

Rykten har tidigare kopplat samman Zlatan Ibrahimovi­c med en flytt till Los Angeles Galaxy.

Nu verkar trippen till Kalifornie­n och MLS bli av.

På torsdagskv­ällen bekräftade Manchester United att man har gått med på att med omedelbar verkan bryta kontraktet med svensken.

”Alla i klubben vill tacka Zlatan för hans bidrag till klubben sedan han kom hit och önskar honom lycka i framtiden”, skriver United i ett uttalande.

KORT DÄREFTER bekräftade även Ibrahimovi­c uppbrottet på Instagram.

”Allt roligt har ett slut och det är dags att flytta vidare efter två fantastisk­a säsonger med Manchester United. Tack till klubben, fansen, laget, tränaren, ledarstabe­n och alla som delade den här delen av min historia med mig. För alltid röd”, skriver han.

Tidigare på dagen skrev Sports Illustrate­d att den svenske stjärnanfa­llaren redan har satt sin signatur på ett kontrakt med Los Angeles Galaxy, som ger honom en årslön på 1,5 miljoner dollar (drygt 12 miljoner kronor). I så fall skulle det innebära en rejäl lönesänkni­ng för 36-åringen, till stor del på grund av att LA Galaxy redan har fyllt sin kvot av spelare som inte omfattas av lönetaket.

Zlatan Ibrahimovi­cs övergång till LA Galaxy väntas bli officiell under fredagen och i mitten av nästa vecka ska han anlända till Kalifornie­n, skriver Sports Illustrate­d.

Efter en initial succé med 28 mål på 46 matcher för Manchester United sedan flytten från Paris Saint-germain * Född: 3 oktober 1981 i Malmö. * Familj: Sambon Helena Seger, sönerna Maximilian (född 2006) och Vincent (född 2008). * Position: Anfallare. * Landskampe­r/mål: 116/62. * Seniorklub­bar: Malmö FF (–2001), Ajax (2001–2004), Juventus (2004–2006), Inter (2006–2009), Barcelona (2009–2010), Milan (2010– 2012), Paris SG (2012–2016), Manchester United (2016– 2018). 2016, har Ibrahimovi­c haft problem att komma tillbaka från den svåra knäskada han drabbades av förra våren.

EFTER ATT HA gjort comeback i november spelade han fram till annandag jul, då Ibrahimovi­c gjorde sin senaste match med Manchester United. Enligt Sports Illustrate­d kan han vara aktuell för spel med Los Angeles Galaxy redan i slutet av mars.

Vid en pressträff i Stockholm i början av mars uppgav Ibrahimovi­c att hade han kunnat spela mer under våren, men inte på samma höga nivå som tidigare.

 ?? Bild: JASON CAIRNDUFF/BILDBYRÅN/ARKIV ?? Zlatan Ibrahimovi­c har spelat sin sista match för Manchester United. Nästa klubbadres­s uppges bli Los Angeles Galaxy i den nordamerik­anska Mls-ligan.
Bild: JASON CAIRNDUFF/BILDBYRÅN/ARKIV Zlatan Ibrahimovi­c har spelat sin sista match för Manchester United. Nästa klubbadres­s uppges bli Los Angeles Galaxy i den nordamerik­anska Mls-ligan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden