Hallandsposten

Burestedt: ”En bra utgångspun­kt”

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Oavgjort hemma smakade mer. På fredagskvä­llen hoppas Halmstad BMK kunna fullborda skrällen mot regerande svenska mästarna Fyrisfjäde­rn – och gå till Sm-final för första gången.

Dagen efter 3–3 i den första Sm-semifinale­n av två sved det fortfarand­e lite i Halmstad Bmk-lägret att man inte till och med lyckades vinna hemmamötet.

– Man var tvungen att tvinga sig själv att släppa i går lite. Men det är precis som vi snackade om inom laget, att hade vi vetat innan att resultatet skulle bli 3–3 så tror jag att vi allihop hade varit nöjda med det. Så det är ändå helt klart en bra utgångspun­kt, säger Halmstads ankare Felix Burestedt.

Nu avgörs allt i fredagskvä­llens retur i Uppsala. Det lag som vinner tar också finalplats­en. Blir det 3–3 igen får ett så kallat golden set avgöra.

– Tre matcher ska vi ha, får vi fyra så vinner vi och det tror jag också vi kan få. Skulle det gå till golden set så är det 50/50, för spelar man ett golden set till elva så menar jag att vad som helst kan hända, resonerar Felix Burestedt.

Fyrisfjäde­rn drabbades av ett tungt bakslag när dansken Victor Svendsen tvingades bryta herrsingel ett mot Burestedt på grund av en lårskada i onsdags. Det är oklart om Svendsen är tillbaka i returen.

Felix Burestedt pekar ut herrdubble­n – där han och Mikkel Mikkelsen föll i tre raka set mot Scott Evans/ Richard Eidestedt i onsdags – som den mest sannolika fajten där en fjärde Hbmkseger skulle kunna komma.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden