Hallandsposten

Premiärdag­s för nya Halmstad Live

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

I kväll öppnas portarna till Halmstads senaste musikscen – Halmstad Live. Förr har det varit både saluhall och nattklubb i byggnaden.

Det är fullt upp inför öppningen av den nya musiklokal­en, så mycket att Anna Eriksson, som är med och driver Halmstad Live, inte riktigt hinner prata med HP.

vill profilera sig som en mellanscen, mindre än arenan men något större än Teatern. Nöjeshalle­n består av två delar, och den ena delen är en lunchresta­urang där husmanskos­t serveras. När byggprojek­tet är klart kommer det att finnas plats för 150 gäster.

Den andra delen, som har premiär i kväll, består av två konserthal­lar. Det finns en musikscen som får in runt 450 gäster, och sedan finns det en större hall som rymmer upp till 900 gäster.

Inför premiären i kväll är biljettern­a slutsålda, 900 personer vill höra musiken av bandet Stiftelsen.

Anna Eriksson är en av dem som driver Halmstad Live. Hon var med och drev Parken i Folkparken, tills det brann upp 2016.

NU ÄR DET nya tag, och Anna har tidigare sagt till HP att Halmstad nu är redo för den här typen av nöjeslokal.

– Vi upplever att det finns ett tomrum att fylla. Lokaler finns i Halmstad, men det som är unikt och har saknats är city- läget, säger hon.

I kväll är det Stiftelsen som står på scenen. Förra året var de ute på turné och hade många slutsålda spelningar. Nu har de återigen tagit på sig turnéskorn­a. Totalt har bandet streamats 170 miljoner gånger, vilket bara i streams motsvarar trippel platina i albumförsä­ljning.

I dag är de redo att ta emot en förväntans­full publik i Halmstad på den nya musikscene­n.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? REDO. Anna Eriksson, som är med och driver Halmstad Live, är redo för premiär.
Bild: ROGER LARSSON REDO. Anna Eriksson, som är med och driver Halmstad Live, är redo för premiär.
 ?? Bild: ADAM GUSTAFSSON ?? STIFTELSEN. I kväll står bandet på premiärsce­nen.
Bild: ADAM GUSTAFSSON STIFTELSEN. I kväll står bandet på premiärsce­nen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden