Hallandsposten

Joakim kan vinna filmpris

- SARA KAPPELIN sk@hallandspo­sten.se

Joakim Thörn från Halmstad har fått sin kortfilm ”Ultimate Fails Compilatio­n” nominerad till bästa kortfilm på Barn- och Ungdomsfil­mfestivale­n BUFF i Malmö.

Tävlingen avgörs på fredag och prispotten är 100 000 kronor.

Vad betyder det att bli nominerad?

– Det är en bra start för filmen, och jag hoppas på ännu fler visningar. Jag är såklart glad att de sett det jag jobbat med.

Vad handlar filmen om?

– Om ett gäng tolvåriga killar som hetsar varandra till att filma farliga grejer som de lägger upp på nätet. Titeln kommer från nätfenomen­et med samma namn. Roliga klipp är inte alltid vad de ser ut att vara. Det var premiär för filmen i tisdags. Hur gick det?

– Strålande! Jag var själv inte där tyvärr utan åker ner först på fredag (läs: i dag), men det är ändå roligt med premiär. En film blir en film först i mötet med publiken på bion. Då kan man känna känslan i rummet.

Vad ville du säga med filmen?

– Jag ville sätta fingret på ännu ett perspektiv på internetdi­stribution som maktredska­p, och uppmärksam­ma det på ett nytt sätt.

Vad gör du med prispotten om du vinner?

– Det är tufft att finansiera en film, så vinner jag så går de pengarna till nästa film. Den heter ”Augusti-september” och är klar att börja spelas in efter sommaren. Den kommer att handla om ett androgynt par i 70-årsåldern som tvingas börja tänka på döden. Det är en helt annan film än ”Ultimate Fails Compilatio­n”, men de delar att de båda är tunga men med humor.

 ?? Bild: EMILY THÖRLING ?? NOMINERAD. Joakim Thörn från Halmstad kan vinna kortfilmsp­ris.
Bild: EMILY THÖRLING NOMINERAD. Joakim Thörn från Halmstad kan vinna kortfilmsp­ris.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden