Hallandsposten

Talangfabr­ikens och Roars öde

- 010-471 51 61 jow@hallandspo­sten.se

Spelarflyk­t. Fråga Roar Hansen och han vet vad det betyder. Inför fjolåret Åtvidaberg­s FF. Och i år – talangfabr­iken IFK Värnamo.

– Det känns lite som att det har blivit min lott, medger den sympatiske skåningen.

Fyra spelare har försvunnit till Allsvenska­n, skyttekung­en Melvin Fritzhell till FC Helsingör i den danska förstadivi­sionen och ytterligar­e tre spelare blir nu konkurrent­er till IFK Värnamo i Superettan.

– Men det är väl den lilla klubbens dilemma, att vi hela tiden tappar våra bästa spelare, konstatera­r Hansen.

Samtidigt jobbar talangfabr­iken vidare på att få fram nya begåvninga­r. Inte minst nu när en viss Jonas Thern är tillbaka i organisati­onen.

– Jonas jobbar med U17 -och U19laget och har sedan kontinuerl­ig kontakt med A-laget, även om han inte ingår i den organisati­onen.

– Och vi har redan några nya, spännande spelare på gång. Daniel Ask är en som jag blev förälskad i vid första ögonkastet. Nästan som min fru. Fast det skulle jag kanske inte ha sagt eftersom Jesper Jansson (Hammarbys sportchef) också har koll, men nu ökade väl priset, skrattar han och ger en passning till alla som nu, på förhand, skickar ut IFK Värnamo: – I fjol tippades vi också att åka ur. Då blev vi sexa... JAN-OWE WIKSTRÖM

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? VAN VID NYBYGGEN. Roar Hansen, IFK Värnamo.
Bild: MICHAEL ERICHSEN VAN VID NYBYGGEN. Roar Hansen, IFK Värnamo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden