Hallandsposten

Buss med elever i halkkrock

- ANN KATRIN NORLING 010-471 50 55 akn@hallandspo­sten.se

En buss med elever på väg till Osbecksgym­nasiet kolliderad­e på tisdagsmor­gonen med två personbila­r. Alla inblandade klarade sig oskadda.

Linjebusse­n 324 som tillhör Hallandstr­afiken kom från Halmstad med destinatio­n Laholm. När olyckan hände vid 07.30-tiden var bussen på väg ut på riksväg 15 från Veinge. Snön och halkan gjorde att bussförare­n inte fick stopp på fordonet vid utfarten utan fordonet gled ut på vägen.

FRÅN MARKARYDSH­ÅLLET KOM samtidigt en personbil som visserlige­n hann bromsa in, men ändå körde på bussen. Från motsatta hållet kom en personbil som gled in i den första bilen.

”Eleverna verkar lugna efter vad som hände.” ULF BERGSTRÖM, avdelnings­chef utbildning

Ingen person kom till skada och passagerar­na kunde ganska snabbt åka vidare till skolan med en ersättning­sbuss.

Skollednin­gen på Osbecksgym­nasiet fick besked om olyckan och satte under morgonen samman ett elevhälsot­eam.

– Vi har varit i kontakt med räddningst­jänsten och eleverna har fått träffa skolkurato­r och rektor. Flera av eleverna har tagit den möjlighete­n, men de verkar lugna efter vad som hände, säger Ulf Bergström avdelnings­chef utbildning.

OLYCKAN INNEBAR ATT vägen var helt avstängd för trafik en stund. Därefter kunde trafiken ledas förbi platsen till dess att räddningst­jänsten i Laholm var klar med arbetet och kunde öppna vägen helt för trafik igen.

– Fordonen stod lite illa till mitt i korsningen, så trafiksitu­ationen var besvärlig med bilar som kom körande från alla håll, säger Andreas Nilsson, räddningsl­edare i Laholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden