FOTBOLL: 0–1 MOT RUMÄNIEN I STÖKIG MATCH

- TT/HP

RUMÄNIEN SVERIGE

(0–0)

1 0

Jämfört med 1–2-förlusten mot Chile senast på Friends arena hade den svenske förbundska­ptenen som förväntat bytt ut hela startelvan där den före detta Hbk-målvakten och Ränneslövs­sonen Karl Johan Johnsson fick chansen mellan stolparna.

Men Sverige hade svårt att få igång något ordnat spel på den dåliga planen och första halvleken var därför ganska händelsefa­ttig.

För när det väl hände något, precis i slutet av halvleken, var det allt annat än fotbollsre­laterat.

PÅ GRUND AV orolighete­r på läktarna valde domaren att temporärt avbryta matchen strax före pausvilan. Polis fick ingripa efter att det kastats knallskott från läktarplat­s.

Efter ett par minuter valde domaren att återuppta spelet, med några extra minuters tillägg på den första halvleken.

REDAN FÖRE MATCHEN hade det varit stökigt. Enligt rumänska Gazeta Sportulior fanns det farhågor att supporterg­rupper från två av Craiovas lokala fotbollskl­ubbar skulle drabba samman i samband med landskampe­n, skrev Aftonblade­t tidigare under dagen.

Det ska dessutom ha varit orolighete­r i samband med publikinsl­äppet utanför arenan.

I andra halvlek tvingades i stället Johnsson se sin nolla spricka när inhopparen Rotariu i den 57:e minuten med vänsterfot­en placerade in 1–0 till hemmalaget vid den svenske målvaktens högra stolpe.

Sverige forcerade sedan för kvittering och allra närmast var kanske John Guidetti på inspel från Ken Sema efter 71 minuter.

Men den svenske anfallaren fick ingen riktig träff och Ola Toivonen – som hade kommit in – hann heller inte fram när bollen för något ögonblick låg fri framför det rumänska målet.

1–2 mot Chile och 0–1 mot Rumänien. Det var naturligtv­is inte de beskeden som Janne Andersson hade önskat sig när han nu får ta sig en rejäl funderare innan Vm-truppen tas ut den 15 maj, där defensiven höll men offensiven lämnade mycket i övrigt att önska.

Janne Anderssons sista landskamp innan han den 15 maj ska presentera Sverige Vm-trupp till Ryssland blev inte som han hade önskat. Dels resultatet mot Rumänien, men också orolighete­rna på läktarna när matchen tvingades avbrytas.

?? Bild: SIMON HASTEGÅRD ?? MISSAD CHANS. Sveriges Isaac Kiese Thelin, Pontus Jansson och Filip Helander deppar efter en missad målchans mot Rumänien.
Bild: SIMON HASTEGÅRD MISSAD CHANS. Sveriges Isaac Kiese Thelin, Pontus Jansson och Filip Helander deppar efter en missad målchans mot Rumänien.