Hallandsposten

Westman sparkades – nu är han årets tränare

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

”Men det är ju på grund av att tjejerna spelat bra som jag blivit årets tränare. Det är inte mitt pris utan lagets.”

TONY WESTMAN

För snart tre veckor sedan fick Tony Westman sparken från Hylte/halmstad. I går kom revanschen när han utsågs till årets tränare i svensk volleyboll.

– Det är fantastisk­t mycket folk som har hört av sig och gratulerat. Samtidigt har det varit en del skadeglädj­e från andra coacher, säger Tony Westman. Ni kan säkert historien nu. Trots att Westman den här säsongen fört Hylte/halmstads damlag till Gp-final, seger i elitserien­s grundserie och en tung titel i Öresundsli­gan fick han lämna sitt tränarjobb i början av mars.

Ett skäl som angavs var dålig ekonomi.

– Det som har hänt har jag lagt bakom mig och det finns ingen anledning att älta det, säger Tony Westman.

H/H-TRÄNAREN HAR TIDIGARE sagt att han haft för mycket att göra och varit på väg att bli utbränd.

– Jättebra! Jag sover bättre och har kommit ner i varv. Det känns som om jag har fått tillbaka livet lite igen.

OCH SÅ FICK han då en del att fira efter den senaste tidens turbulens.

För 18 år sedan röstades Westman fram till årets tränare efter en succéfull säsong i Örebro som då bland annat avancerade så långt som till kvartsfina­l i Europacupe­n.

Nu får han priset för andra gången.

– Jag har säkert fått lite sympatirös­ter för att Hylte/halmstad gjort sig av med mig, men samtidigt har vi haft en bra säsong där vi tagit tre av fyra möjliga titlar så det är ju därför jag prisas, konstatera­r Westman. Han fortsätter: – Men det är ju på grund av att tjejerna spelat bra som jag blivit årets tränare. Det är inte mitt pris utan lagets.

Gratulatio­nerna strömmade in från när och fjärran under tisdagen, men mest gladdes Westman åt stödet från hans tjejer i Hylte/ Halmstad.

– Ja, de verkar ha röstat på mig och jagat mig under dagen, men jag har oerhört mycket kontakt med dem. Det är tråkigt bara att höra hur laget sköts, men jag hoppas att de klarar av det och tar Smguld till slut.

I sammanhang­et kan nämnas att H/H fått klart med en motståndar­e i Sm-semifinal. Det blir Lindesberg som i går slog Sollentuna med 3–0 och gick vidare med totalt 3–1 i matcher.

TONY SJÄLV HAR så smått börjat blicka mot nya mål i karriären och har redan haft ett konkret bud från en klubb utomlands som han tackat nej till.

– Jag hade ytterligar­e någon flummig grej att ta ställning till, men jag känner att jag inte har någon panik. Jag har andra uppdrag som jag vill göra mer av. Fast dyker det upp något regionalt så blir det svårt att tacka nej.

På herrsidan gick priset som årets tränare till Lauri Hakala i Sollentuna.

 ?? Bild: MATHILDA AHLBERG ?? PRISAS. För tre veckor sedan fick Tony Westman sparken från Hylte/halmstad. I går röstades han fram som årets tränare på damsidan i svensk volleyboll.
Bild: MATHILDA AHLBERG PRISAS. För tre veckor sedan fick Tony Westman sparken från Hylte/halmstad. I går röstades han fram som årets tränare på damsidan i svensk volleyboll.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden