Hallandsposten

HK Varberg fick flygande start mot Karlskrona

- MATTIAS NILSSON

Första ronden är avklarad och HK Varberg satte det avtryck man ville. – Bästa matchen för säsongen, sa Daniel Lindgren.

VARBERG KARLSKRONA

(14-13)

29 26

HK Varberg gick in till en historisk match då man aldrig kvalat förut till Handsbolls­ligan. 1455 åskådare på läktarna i Sparbanksh­allen tände laget.

– Det är så här matcherna ska vara. Jämnt, spännande, och mycket folk. Det kan inte bli bättre. Framför allt att få vinna inför hemmapubli­ken, sa Tobias Bengtsson.

DET DRÖJDE EN bra bit in på andra halvlek tills Varbergs lagkapten gjorde sitt första mål, 20-20.

– Det kanske räckte? Jag lade mycket krut bakåt, där grunden ligger och det viktiga är att vi vinner, sa Tobias och fortsatte:

– Den här matchen var ju jättevikti­g. Samtidigt bara en liten bit på vägen. Allt kan fortfarand­e hända. Men vi håller oss till vårt spel och nu kanske Karlskrona får fundera på vad de ska ändra på.

HIF var stabilt i första halvlek och bjöd inte på många missar.

Det ska möjligtvis vara HKV:S Calle Aronius som blev målskytt två gånger om när gästerna plockade ut Markus Mattsson för en extra utespelare.

I halvtid ledde Varberg med 14-13. Och där tuggades det taggtråd.

– Alla kämpar hela matchen. Vi har snackat om att ha tålamod i spelet, då kommer lägena och vi höll oss till den planen, sa Petter Nyström som låg bakom både 21-20 och viktiga 26-24.

DANIEL LINDGREN VAR en gigant. Efteråt stod han och småsnackad­e med dansken Lars Möller Madsen, väl medveten om att detta bara var första matchen i bäst av fem.

– Det var slitsamt i dag. Men såna här matcher är så fantastisk­a att spela. Det är det man brinner för och älskar.

– Vi hjälps åt och jag sa det i omklädning­srummet, alla som spelar, mycket eller lite, går in för det och offrar sig hänsynslös­t – därför är det perfekt att vi vinner.

TRÄNAREN Hasse Karlsson fick nästan nypa sig i armen över den perfekta starten och inramninge­n i hallen.

– En helt fantastisk insats. Killarna gör en fantastisk insats och upphör aldrig att förvåna. Jag ser flera göra sina bästa prestation­er. Även de som bara kommer in och spelar några minuter. De accepterar sin roll. Att bara släppa 26 mot Karlskorna är ett styrketeck­en. De brukar göra fler mål. Nu ska vi njuta av det här och sedan laddar vi om. Vi vet om förutsättn­ingarna och det kommer bli en tuff matchserie.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden