Hallandsposten

Rashkaj ger AFC Eskilstuna en ny chans

- 010-471 51 61 jow@hallandspo­sten.se

Han var först med att skriva på för AFC Eskilstuna i fjol. – Och det var jag i år också, skrattar Anel Rashkaj efter höstens ”äventyr” i Pristina.

– Man kan väl i efterhand säga att det var dålig timing eftersom det är enorm skillnad på elitfotbol­len i Sverige och Kosovo, medger den före detta Hbk:aren.

Han lämnade AFC efter våren för att, delvis av privata skäl, flytta till Pristina som för övrigt mötte IFK Norrköping i det internatio­nella cupspelet. Vad är det som skiljer?

– Egentligen allt. Träningen, arenorna, strukturen. Det är ju ett helt annat klimat. Fattigt. Och trots att jag är kosovoalba­n är jag mer van vid den skandinavi­ska mentalitet­en. Jag trivs när jag har mer lugn och ro.

Men lugn och ro var väl det sista som Rashkaj fick i fjol.

Först flytten till ett turbulent AFC Eskilstuna som tvingades byta stad och sedan alltså – Pristina.

– Men det är stor skillnaden att komma tillbaka den här gången. Nu har ju klubben flyttat till Eskilstuna, vilket ger ett helt annat lugn och en struktur från början.

Mycket är ändå nytt. Bland annat har stjärnor som Turay och Eddhari försvunnit och tränaren är också ny, Nemanja Miljanovic

– Så målsättnin­gen har vi väl inte satt ännu eftersom truppen ännu inte är klar. Det beror ju på vem som kommer in på slutet – det kan ju vara skillnaden, säger Anel som alltså även i år får återvända till sin gamla hemmaarena, Örjans vall.

JAN-OWE WIKSTRÖM

4. 5. Jönköpings Södra 6. AFC Eskilstuna 7. Örgryte IS 8. 9. Norrby IF 10. 11. 12. Gefle

13. 14. Degerfors IF

15. IFK Värnamo 16.

 ??  ?? ANEL RASHKAJ.
ANEL RASHKAJ.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden