Hallandsposten

Kvinna i 70-årsåldern drog i slöja – åtalas

Vid flertalet tillfällen ska den äldre kvinnan ha attackerat en yngre granne och dragit i hennes slöja. Bland annat ska hon ha kallat henne ”påskkärrin­g” och bett henne att ”åka hem”.

- JONNA NILSSON 010-471 51 67 joni@hallandspo­sten.se

Ord står mot ord när frågan om skuld ska avgöras i tingsrätte­n. Den äldre grannen, en kvinna i 70-årsåldern, påstår att hon ”tycker synd om de vackra kvinnor som måste gå runt i slöja” men förnekar att hon skulle utsatt den yngre grannen för varken verbala eller fysiska kränkninga­r.

MÅLSÄGANDE­N, EN KVINNA i 35-årsåldern, beskriver i polisförhö­r hur det skulle kännas bättre om den äldre kvinnan slagit henne – ”då hade smärtan försvunnit”. Nu har hon i stället under en längre period mått dåligt, och till slut flyttat från adressen de tidigare delvis delade.

När den äldre kvinnan nu åtalas för ofredande är det för att hon, vid flera tillfällen, ska ha uttryckt känslor vars motiv enligt förundersö­kningen kan komma att bedömas som ett hatbrott. Bland annat genom att försöka dra ner kvinnans slöja, och sagt åt henne att hon ”ser hemsk ut”, ”borde läsa bibeln” och ”borde åka hem”.

Den 35-åriga kvinnan beskriver hur hon bott i Sverige sedan hon var liten, betalar skatt, har ett jobb och inte förstår varför hon behöver försvara sig gentemot enskilda individer. Hon bär slöjan för att hon är muslim och själv vill.

UNDER POLISENS förundersö­kning framträdde ytterligar­e en granne som ska ha känt sig kränkt av den äldre kvinnan. Den tredje kvinnan berättar hur den misstänkta puttat in henne i brevlådorn­a.

Den misstänkta nekar till anklagelse­rna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden