Hallandsposten

Årets spelare vill bli proffs

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Hylte/halmstads anfallsess Viktor Lindberg, 22, har röstats fram som årets spelare i svensk volleyboll. – Det är en bra utmärkelse att ha med sig eftersom jag vill bli proffs nästa säsong, säger Viktor.

Det har varit några omtumlande dagar för Hylte/ Halmstads landslagss­tjärna.

När Viktor Lindberg var ute och firade sin 22-årsdag med några kompisar på Wild West Steakhouse i tisdags kväll fick han reda på att han blivit utsedd till årets spelare.

– Det är en väldigt stor ära att få priset. Speciellt med tanke på hur många andra bra spelare som var nominerade, säger Viktor.

I GÅR SKREV han dessutom på ett samarbetsa­vtal med en belgisk agent för att kunna uppfylla drömmen om att bli proffs i Europa i höst.

Lindberg, som gjorde sin första elitseriem­atch redan som 14-åring, har tagit ett stort kliv under sin tredje säsong i Hylte/halmstad.

Serven är redan vida beryktad, men i år har han lyft sitt spel på flera plan.

– Jag har utvecklat allt. Jag är väl inte jättebra på något, men däremot bra på det mesta. Träningen under ”Perra” (Per-erik Dahlqvist, tränaren) har gett resultat.

H/H HAR TAGIT sig fram till Sm-semifinal mot Falkenberg och Lindberg vill gärna avsluta snyggt – om det nu blir hans sista vår i klubben.

– Vi har blivit utslagna i semifinal de två senaste säsongerna och vill gärna ha revansch. Det är många bra lag kvar, men jag tror att vi har stor chans att vinna.

”Det är en stor ära att få priset. Speciellt med tanke på hur många andra bra spelare som var nominerade.”

VIKTOR LINDBERG

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden