Hallandsposten

Gyllene läge för Drotts damlag

HANDBOLL: KANTSPELET BLEV SEGERVAPNE­T Drotts damer har skaffat sig ett gyllene läge att behålla sin plats i damallsven­skan nästa säsong. Laget vann borta mot Strands HK och kan avgöra kvalserien redan nästa helg.

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

Det var en nervös inledning på mötet mellan Hudiksvall­slaget Strands HK och HK Drott när kvalet till damallsven­skan inleddes under skärtorsda­gen.

LAGEN HÖLL JÄMNA steg genom hela första halvlek och i paus stod det 12-11 till hemmalaget.

I andra halvlek kom emellertid Drott ut med ett större tålamod och ett betydligt bättre kantspel än Strand. Lägg till storspel från Drottmålva­kten Christine Brorsson och ni har Drotts segervapen.

– I vanliga fall brukar vi komma med inspel och på genombrott, men Strand var tajta på mitten, säger Drotts tränare Thomas Sivertsson.

HAN FICK SE Johanna Birkkjaer Andersson och Anna Wibring göra 13 mål tillsamman­s på kanterna varav två på straff från Birkkjaer Andersson.

– Vi kom in och spelade lite lugnare i andra halvlek och fick in mycket ute på kanterna, säger Sivertsson och fortsätter:

– Vi hade svårt att göra mål i första, de hade väldigt svårt att göra mål i andra.

Hemmalaget hade en tvåmålsled­ning en bit in i andra halvleken, men Drott jobbade sig ikapp och förbi när 12–13 blev 15–16–13 efter fyra raka mål och sedan släppte laget aldrig övertaget.

”Hade vi förlorat hade vi spelat med kniven på strupen. Nu vann vi och har två matcher på hemmaplan där vi känner oss trygga.” THOMAS SIVERTSSON

Tränare i HK Drott

Segersiffr­orna skrevs till slut till 17-22.

– Det var en tuff batalj och Strand var bra. Ibland är det svårt att möta ett så defensivt lag men vi fixade det, säger Sivertsson och fortsätter;

– När vi väl rycker till oss en ledning med tre-fyra mål har de svårt att äta upp det.

Nu blev det en förlösande seger för HK Drotts damer som kan avgöra kvalet på hemmaplan nästa helg.

– HADE VI förlorat hade vi spelat med kniven på strupen. Nu vann vi och har två matcher på hemmaplan där vi känner oss trygga, säger tränare Sivertsson.

Han var nöjd över hur tjejerna i Drott genomförde matchen.

– Det är ett gäng starka tjejer som inte blir stressade i ett underläge. De ska ha en stor eloge för insatsen i dag, säger Drottränar­en.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? MÅLBÄST. Högersexan Anna Wibring blev med sina sju mål Drotts bästa målskytt i den första kvalmatche­n mot Strands HK.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV MÅLBÄST. Högersexan Anna Wibring blev med sina sju mål Drotts bästa målskytt i den första kvalmatche­n mot Strands HK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden