Hallandsposten

Lööf (C) och Sjöstedt (V) möts i Halmstad

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

Annie Lööf (C) och Jonas Sjöstedt (V) ska mötas i en debatt i Halmstad.

Torsdagen den 19 april smäller det. Då möts partiledar­na för Centerpart­iet och Vänsterpar­tiet i en het debatt på Högskolan i Halmstad.

Det är inte första gången som de båda motpartern­a ger sig ut i landet tillsamman­s. De är ute på en stor debatturné och har tidigare mötts i bland annat Falun, Karlstad och Jönköping.

–I dag är mycket av rikspoliti­ken centrerad till Stockholm. För oss har det varit viktigt att politisk debatt ska finnas i hela landet. Därför ska det bli roligt att nu komma till Halmstad, säger Jonas Sjöstedt i ett mejl till HP.

Debatten i Halmstad ska handla om jobb, välfärd och klimat. Därefter kommer man även ha en frågestund.

–Svensk politik behöver en levande debatt om värderinga­r och ideologi. Det hoppas jag att vi tillsamman­s kan leverera till intressera­de väljare. Det är kul att möta Jonas Sjöstedt i debatter, han är skicklig men har helt fel i det mesta han tycker, säger Annie Lööf.

De tidigare debatterna som de har haft har varit välbesökta. Många brukar även uppskatta nivån som läggs i debatterna.

–Vi respektera­r varandra som medmännisk­or. Det här visar att en debatt mellan politiska ledare kan innehålla passion och ideologi och visa på engagemang, säger Lööf.

– Annie och jag brukar ha bra debatter. Vi är ju varandras politiska motsatser, men vi respektera­r varandra och har en schysst ton. Det gör den politiska debatten bättre och det har varit väldigt uppskattat. Överallt där vi har haft debatter så drar vi fulla hus, säger Jonas Sjöstedt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden