Hallandsposten

Påskmys med måsar, ägg och en och annan politiker

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

Istiden verkar vara över. Framtiden är på ingång med både värme, solsken och utemys. Kort sagt: det är dags att gå en sväng på torget och kolla om ryktena om våren är sanna.

När Halmstad City ordnar vårmarknad är begreppet ”nära” nära till hands. Våren är nära, påsken är här och till och med valet ser ut att vara nära föreståend­e.

Eller hur ska man annars förklara fenomenet att en blivande landshövdi­ng, en oväntat toppad toppkandid­at och moderatern­as återväxt råkade befinna sig på samma yta inom loppet av bara några minuter?

Den blivande var så klart Carl Fredrik Graf, som nu bara har en månad kvar på sig att göra oförglömli­ga avtryck i lokalpolit­iken.

SISTA APRIL, NÄR vintern definitivt rasar ut, rusar han vidare till landshövdi­ngeuppdrag­et och flyttar in på slottet i Linköping. Uppbrottet är nära, för hans del.

– Jag åker dit redan nästa vecka och bekantar mig lite, avslöjade han mitt under vårmarknad­shandlande­t. Påskens glada färger lyste upp torget hos

Inte ens ett halvt stenkast bort stod socialdemo­kraternas, aningen överraskad­e toppnamn, Ingegerd Sahlström som nyligen placerades på plats nummer tre på partiets lista och letade efter glass.

Barnbarnen hade önskat en speciell sort, långfredag­en till ära.

– Men ryktet om att den skulle säljas här verkar inte stämma, konstatera­de hon och vände hemåt.

Och som sagt, ytterligar­e bara några kullersten­ar längre bort samlades en hel bukett valbara moderater. De delade ut påskgodis och fördelade ljumma valvindar över torget och konstatera­de att valet är nära.

– Det är inte många månader kvar nu. Det har ju till och med gått snabbt sedan förra valet, sade Sebastian Stenbeck och Eva Manns.

Vårmarknad­en innehöll utöver detta allt ifrån nygrillade hamburgare, påskpynt, närproduce­rad ost till nästan lika närproduce­rat godis, crepes stekta på plats och blommor.

KLÄDERNA SOM SÅLDES hade möjligen svårt att kvala in under begreppet nära, eftersom de av allt att döma sytts en bra bit härifrån.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? NÄRA. Alva och Ludvig Evaldsson var några av många barn som lät sig fascineras av det pyntade påskträdet på Halmstads Citys vårmarknad.
Bild: JARI VÄLITALO NÄRA. Alva och Ludvig Evaldsson var några av många barn som lät sig fascineras av det pyntade påskträdet på Halmstads Citys vårmarknad.
 ??  ?? NYFIXAD. Crepesvagn­en fick en sista ansiktslyf­tning på skärtorsda­gskvällen. Sedan blev det full rulle på stekjärnen för Alil Delilovic.
NYFIXAD. Crepesvagn­en fick en sista ansiktslyf­tning på skärtorsda­gskvällen. Sedan blev det full rulle på stekjärnen för Alil Delilovic.
 ??  ?? KÖP EN TULPAN, ANNARS... blomsterha­ndlaren.
KÖP EN TULPAN, ANNARS... blomsterha­ndlaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden