Hallandsposten

BEGRAVNING­AR

-

* I Östra Karups kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Bore Nilsson, Oskarström. Akten inleddes med att organist Marianne Nihlén spelade Tröstevisa av B. Andersson på orgel. Officiant var kyrkoherde emeritus Cai Lundberg. Vid båren tog makan och barnen med familjer samt övrig släkt och vänner ett sista farväl. Organisten sjöng En ton från himlen av G. Strandsjö och som avslutning spelades Time to say goodbye av F. Sartori.

* I Söndrums kyrka har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Kjell Rosenberg, Halmstad. Som inledning spelade kantorn Elisabeth Almqvist Hansson Largo av A. Vivaldi varefter För kärlekens skull med Ted Gärdestad spelades. Officiant var kyrkoherde em Bo Wallén. Efter att familj, släkt och vänner tagit avsked vid kistan spelades Nessun Dorma med Luciano Pavarotti. Gudstjänst­en avslutades med att Följ mig bortåt vägen med Lars Roos spelades.

* I Söndrums kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Gunnar Svensson, Söndrum. Akten inleddes med att The sound of silence av Simon & Garfunkel samt Let it be av The Beatles spelades. Övrig musik var Lift me av Madrugada, Ane Brun samt Fireworks av First Aid Kit. Officiant var komministe­r Olof Olsson, organist var Elisabeth Almqvist Hansson. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista farväl. Därefter spelades Dansa på min grav av Bo Kaspers Orkester, akten avslutades med att Himlen är blå - tack vare HBK spelades.

* I Snöstorps kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Torsten Åberg, Halmstad. Som inledning spelade musikdirek­tör Stefan Wikrén Koppången av P-E Moraeus därefter sjöng Nina Widegren till ackompanje­mang av Stefan Wikrén Flyttfågla­rna av L. Lithell. Kyrkoherde em var Per Moberg. Under begravning­sakten sjöng solisten Det finns en väg till himmelen av B. Setterlind. Efter att familj, släkt och vänner tagit avsked vid kistan sjöng solisten Du är alltid en del utav mig av L. Berghagen. Gudstjänst­en avslutades med att Stefan Wikrén spelade Tröstevisa av B. Andersson.

* I Torups kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Maj-britt Öllsjö, Öllsjö. Som inledning sjöng solisten Anna Falkström duett tillsamman­s med kantor Maria Elisson Pie Jesu av G. Fauré. Officiant var Bertil Palmblad. Solisten sjöng Ovan regnbågen av H. Arlen. I kyrkan tog döttrarna med familjer tillsamman­s med övrig släkt och vänner ett sista farväl. Anna-britta och Olof Jigsved framförde Godnattval­sen av L. Reuterskiö­ld och som avslutning spelade kantorn Dagen är nära på orgel.

 ?? Bild: JOHAN NILSSON/TT ?? PÅSKTIDER. Man kan fråga sig hur många påskliljor som frodas i det fria i påsk.
Bild: JOHAN NILSSON/TT PÅSKTIDER. Man kan fråga sig hur många påskliljor som frodas i det fria i påsk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden