Hallandsposten

SPORT. Halmstad BTK klart för Sm-semifinal i pingis

BORDTENNIS: AVGJORDE SM-KVARTSFINA­LEN I RYSARMATCH

- anders tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

– Jättekul att hjälpa laget till seger, myser Elias Ranefur, sedan han vänt ett 1–2-underläge mot Simon Arvidsson och vunnit en stenhård femsetare.

Båda spelarna var nervösa, men den unge Hbtk:aren var bäst på slutbollar­na och vann med 11–9 sedan Arvidsson slagit ut matchbolle­n med en forehand.

Då rusade Ranefur mot Hbtkbänken och fick en puss av tränaren Ulf ”Tickan” Carlsson, som var strålande glad efter vinsten.

– Det är så här spännande det ska vara i ett slutspel. Rekord tog Smsilver i fjol och är ett tufft lag att möta, säger ”Tickan”

Han hade bara positiva ord att säga om Ranefurs insats.

– Underbart av Elias. Det är otroligt bra gjort att gå in och vända i ett sådant avgörande läge mot en såpass bra spelare som Simon.

ANNAT VAR DET för en dryg vecka sedan. 21-åringen valde då att stå över Tyskland för att stanna hemma i Halmstad och träna.

Ett framgångsr­ikt recept skulle det visa sig.

– Jag kände mig inte alls bra mentalt och var negativ i allt jag gjorde. Därför var det bättre att bli kvar och ladda för slutspelet på hemmaplan i stället. Så det har inte handlat om några mirakelgre­jer, konstatera­r Ranefur.

Men det räckte i alla fall för att få Elias på rätt köl och i Helsingbor­g övertygade han stort efter segrar mot Arvidsson och tjecken Michal Obeslo (3-0) i första matchen.

Elias Ranefur kände sig inte i form och hoppade av German Open. Det var ett klokt val. På skärtorsda­gen blev han stor matchhjält­e när Halmstad BTK slog Rekord med 4–2 i Idrottens Hus i Helsingbor­g och avancerade till Sm-semifinal efter 2–0 i matcher.

NÄR SEDAN MATTIAS Karlsson ökade på till 2–0 efter övertygand­e 3–0 mot Malte Möregårdh låg vägen öppen mot en klar seger. Speciellt som Ibrahima Diaw hade greppet mot Simon Arvidsson.

Men fransmanne­n tappade 8–5 i avgörande set och förlorade med 9–11. Revanschen kom dock omgående när han enkelt avfärdade Möregårdh. Då behövde Karlsson bara slå Obeslo för att säkra segern.

”Underbart av Elias. Det är otroligt bra gjort att gå in och vända i ett sådant avgörande läge mot en såpass bra spelare som Simon.” ULF ”TICKAN” CARLSSON

HBTK:S världsstjä­rna hade dock förtvivlat svårt och förlorade mycket oväntat trots att han hade ledningen med 7–1 och sedan hade matchboll vid 10–9 i femte set.

– Vi hade många chanser att avgöra och det hade känts tungt om matchen hade runnit oss ur händerna, tycker ”Tickan”.

VILKET LAG HBTK får möta i Smsemifina­l var inte klart under fredagskvä­llen. Troligtvis blir det Söderhamn, men det är matcher som supportrar­na får vänta på. Den första semifinale­n spelas först den åttonde maj, två dagar efter att lagvm i Halmstad är slut.

Tränare i HBTK

 ??  ?? SLUTSPELSH­JÄLTE. Elias Ranefur övertygade stort när han tog Halmstad BTK till Sm-semifinal efter seger i avgörande set mot Rekords Simon Arvidsson.
SLUTSPELSH­JÄLTE. Elias Ranefur övertygade stort när han tog Halmstad BTK till Sm-semifinal efter seger i avgörande set mot Rekords Simon Arvidsson.
 ??  ??
 ?? Bild: PER HALLSTROM ??
Bild: PER HALLSTROM
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden