Hallandsposten

Fem H/h-spelare i årets dream team

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Hylte/halmstad dominerar svensk volleyboll. Två herrspelar­e och tre damspelare har under påskhelgen röstats fram till årets lag. – Vi är med all rätt väl represente­rat, säger Anton Wijk Tegenrot.

Det har varit en bra vecka för Hylte/halmstad efter all turbulens den senaste tiden.

Sparkade tränaren Tony Westman utsågs till årets tränare och Viktor Lindberg till årets spelare.

Nu kommer ytterligar­e bevis på att klubben lyckats bra under säsongen.

I torsdags tog trion Taylor Bruns, passare, Karis Watson, center och Terese Bengtsson, center, plats i årets lag på damsidan.

I går presentera­des säsongens ”dream team” på herrsidan och H/H:S båda landslagsp­elare Viktor Lindberg, vänsterspi­ker, och Anton Wijk Tegenrot, libero, fanns bland de sju namngivna spelarna.

– Det är alltid lika kul att bli uttagen och det är ett bevis på att man gjort något bra. Sedan är det en boost för självförtr­oendet inför Sm-semifinale­rna, säger Anton Wijk Tegenrot.

Hylte/halmstad ställs i år återigen mot rivalen Falkenberg i semi och målet är att sätta stopp för motståndar­nas dröm om 13:e (!) raka Sm-finalen.

– Jag tycker att vi har en bra chans så länge vi spelar vårt spel, men Falkenberg har många bra spelare med en hög högstanivå så det kommer att bli tufft, tror Anton.

För Hylte/halmstads damlag väntar Lindesberg i Sm-semifinal på påskdagen. H/H gjorde processen kort med Linköping i kvarten och vann i tre raka matcher.

– Vi hade räknat med att få möta Lindesberg – allt annat hade varit en stor skräll, säger Mårten Johansson, sportchef i Hylte/halmstad. Vad säger du om att ni har tre damspelare i årets lag?

– Riktigt skoj. Karis och Taylor var väntat, men för Terese är det en fjäder i hatten.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? I ALL STAR-LAG. Anton Wijk Tegenrot är en av totalt fem spelare i Hylte/ Halmstad som fått plats i årets lag i svensk volleyboll.
Bild: JARI VÄLITALO I ALL STAR-LAG. Anton Wijk Tegenrot är en av totalt fem spelare i Hylte/ Halmstad som fått plats i årets lag i svensk volleyboll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden