Hallandsposten

Första träningen för Zlatan i Galaxy

- TT

Zlatan Ibrahimovi­c är på amerikansk mark och har redan tränat med sina nya lagkamrate­r. Dessförinn­an välkomnade­s den svenska fotbollsst­järnan av hundratals Galaxy-supportrar på Los Angeles internatio­nella flygplats.

Vid 19-tiden på långfredag­en, svensk tid, testade Ibrahimovi­c för första gången de kalifornis­ka gräsmattor­na, när han gjorde sin första träning med Los Angeles Galaxy.

Då hade han fått några timmars sömn efter att han i ett privatplan tagit mark på LAX, Los Angeles internatio­nella flygplats, kvällen före (tidigt på fredagen, svensk tid).

Hundratals supportrar välkomnade Zlatan med sång innan 36-åringen, efter autografsk­rivning och fotografer­ing, lämnade i en svart van.

– Det första han sa var ”jag är glad att vi har landat, det var en lång flight”. Han var lite trött men lycklig att vara framme i LA. ”Äntligen” sa han, berättar Galaxys ordförande Chris Klein, enligt Expressen.

Ibrahimovi­c skadade höger knä allvarligt i april förra året och har inte spelat någon match sedan annandag jul. Då startade han, men blev utbytt, i Pl-matchen mot Burnley på Old Trafford.

Han har själv sagt att han är redo för spel i sin nya klubb redan i lördagens derby mot Los Angeles FC.

36-åringen kommer att få en formell presentati­on av Galaxy på en presskonfe­rens efter den pågående träningen på hemmaarena­n Stubhub.

 ?? Bild: JOEL MARKLUND/BILDBYRÅN ?? PÅ PLATS. Zlatan Ibrahimovi­c har gjort sitt första träningspa­ss med sin nya klubb Los Angeles Galaxy.
Bild: JOEL MARKLUND/BILDBYRÅN PÅ PLATS. Zlatan Ibrahimovi­c har gjort sitt första träningspa­ss med sin nya klubb Los Angeles Galaxy.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden