Hallandsposten

Halmstadbo tävlar mot femteklass­are i SVT

- SARA ÖSTER

I kväll tävlar Halmstadbo­n och läkaren Robin Hakimi, 25 år, mot barnen i tv-programmet ”Smartare än en femteklass­are”, som sänds i SVT.

* Hej! Berätta, vem är du? – Jag heter Robin Hakimi och jag har bott i Halmstad i ett år. I dag jobbar jag som At-läkare på sjukhuset här i Halmstad. Jag pluggade på Karolinska i Stockholm innan jag flyttade ner hit till västkusten men jag kommer ursprungli­gen från Rättvik i Dalarna. Jag har en mamma och en pappa och en lillasyste­r, och så min flickvän Anna, som också bor här i Halmstad.

* Hur kommer det sig att du är med i programmet? – För många år sedan var jag med i tv-programmet ”Vem vet mest?”, och då gick det verkligen riktigt dåligt. Jag var otroligt nervös. Efter ett tag ringde SVT och ville att jag skulle vara med i samma program en gång till, men då tänkte jag ”tack men nej tack”, eftersom det gick så dåligt sist. För några månader sedan hörde de av sig ytterligar­e en gång men då handlade det om ett annat program, så jag bestämde mig att jag ville vara med!

* Vad gjorde att du sa ja den här gången? – Revansch! Jag ville verkligen göra bättre ifrån mig. Sist när jag var med i tv så hade jag nog en vilopuls på 130. Den här gången var pulsen

lite lägre, men jag var fortfarand­e extremt nervös. Men programled­aren Josefin Johansson var väldigt duktig på att lugna ner mig. Utöver revansch så tycker jag också att det är ett roligt koncept.

* Hur förberedde du dig? – Först försökte jag hitta äldre avsnitt för att se vilken typ av frågor som kunde komma, men jag fann inte så många. Sedan pluggade jag bara allmänt på saker och ting. Mina vänner och mina arbetskoll­egor blev involverad­e och peppade mig inför tävlingen.

* Vad tycker du om femteklass­arna insats? – Jag är djupt imponerad. Tänk att kunna allt det när man bara är runt elva år? De var otroligt duktiga. Jag fick inte prata med dem innan tävlingen men jag delade buss med en del av dem efter programmet, och tänk att ens våga vara med i ett sådant här program i den åldern. Jag hade aldrig gjort det.

* Vi får helt enkelt se då om du är smartare än en femteklass­are, lycka till! – Haha, precis. Det får jag inte avslöja. Men det var en rolig upplevelse.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden