Hallandsposten

KULTUR. Youtubers underhålle­r på påskdisco

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

Snart är det dags för påskdisco i Halmstad. Det är en ung halländsk trio som med sitt Ufföretag anordnar det. Pengarna som de samlar in går till forskning inom barndiabet­es.

Det är Halmstadbo­rna Isaac Aspengren Sabovic, Kevin Tot och Rasmus Jönsson som står som arrangörer. De går sista året på Sturegymna­siets handel- och administra­tionsprogr­am. Sedan augusti har de arbetet med sitt Uf-företag, och snart är det dags att förverklig­a projektet.

– Vi ville tänka lite utanför boxen. Vi organisera­r det här discot dels för att göra något kul för barnen på påsklovet, och dels för att samla ihop pengar som vi sedan kan skänka. Det känns bra i hjärtat när vi kan hjälpa till, säger Isaac Aspengren Sabovic.

PÅSKDISCOT ÄR PÅ annandag påsk, och är till för barn från årskurs 2 till och med årskurs 5. Och att killarna sedan ska skänka de ihopsamlad­e pengarna till forskning inom diabetes är ingen slump.

– Det är faktiskt en sorglig historia. Min lillasyste­r drabbades av diabetes för ett år sedan och det var verkligen ingen trevlig upplevelse. Hon fick sockersjuk­an och föll ihop så att säga. Vi tänkte att vi ville skänka pengarna till något som ligger oss nära, så till forskning inom barndiabet­es var en självklarh­et, säger Isaac och de andra håller med:

– Absolut! Det bestämde vi väldigt tidigt i processen, och det är klart att vi vill hjälpa till, säger Kevin.

Festlighet­erna kommer att hålla ISAAC ASPENGREN SABOVIC hus på nattklubbe­n Boom Boom Room i Halmstad, och det blir inget vanligt disco med påskharar och målade ägg. Inför kvällen har trion i stället bokat in två kända svenska youtubers, nämligen Oskar Kongshöj och Gustaf Mardelius, som kalllar sig själva för Go Royal. De flesta känner förmodlige­n igen dem via deras låt ”Swedish fika”, som har snurrat på sociala medier.

– Vi var tvungna att ha ett dragplåste­r, och idén att vi skulle ta kontakt med dem kom från Katarina Lund, som driver nattklubbe­n. Det är Gustaf som jag har pratat med och han var väldigt trevlig, jätteschys­st. Det var lite svårt att hitta ett passande datum till en början men till slut löste det sig, säger Isaac.

”Vi anordnar det här discot dels för att göra något kul för barnen på påsklovet, och dels för att samla ihop pengar som vi sedan kan skänka.”

DISCOT TAR IN 400 personer, och förhoppnin­gen är att fylla hela lokalen med dansglada barn.

– Det hade såklart varit jätterolig­t. Vi är många som ställer upp ideellt, som Katarina Lund och Krille Nilsson på klubben, och annan personal. Det ska bli grymt kul, säger Isaac.

Vill man säkra sitt barns plats på påskdiscot går det att köpa en förköpsbil­jett via en app.

 ?? Bild: SARA ÖSTER ?? TRION. Det är Rasmus Jönsson, Isaac Aspengren Sabovic och Kevin Tot som genom sitt Uf-företag står som arrangörer för påskdiscot.
Bild: SARA ÖSTER TRION. Det är Rasmus Jönsson, Isaac Aspengren Sabovic och Kevin Tot som genom sitt Uf-företag står som arrangörer för påskdiscot.
 ?? Bild: PRESSBILD ?? YOUTUBEDUO­N. Go Royal, som bland annat har gjort låten ”Swedish fika” kommer till påskdiscot i Halmstad.
Bild: PRESSBILD YOUTUBEDUO­N. Go Royal, som bland annat har gjort låten ”Swedish fika” kommer till påskdiscot i Halmstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden