Hallandsposten

Miss Li är peppad inför turnén som inleds med en spelning på Halmstad Live.

MUSIK: ARTISTEN MISS LI OM TURNÉN OCH RELATIONEN TILL JERRY WILLIAMS

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

Miss Li drar ut på turné, och hon börjar i Halmstad. Nu berättar hon om kommande konserter i Halland och om relationen till rocklegend­en Jerry Williams, som gick bort i söndags. – Jag anade aldrig att det var så illa, säger hon.

Fredag den 6 april smäller det för Miss Li, hon ska återigen åka ut på musikturné. Hon börjar det hela med en spelning på Halmstad Live.

– Jag ser verkligen fram emot det jättemycke­t. Halmstad blev bokat rätt sent och egentligen hade jag satt stopp för fler ställen att uppträda på, men i och med att Halmstad Live är en helt ny musikscen känner vi oss peppade på att ta oss an något nytt. Det känns fräscht! säger Miss Li.

I november förra året släppte hon albumet ”A Woman’s Guide To Survival”.

– Jag kan ju hinta om att det kan vara bra att lyssna på albumet innan man går på en spelning, säger hon och skrattar.

TROTS MÅNGA GLÄDJANDE händelser framöver finns det även ett djupt sår inom Miss Li. I hemlighet jobbade hon ihop med rockaren Jerry Williams, som för många fick ett abrupt slut.

– Det är otroligt sorgligt. Förra året frågade Jerry specifikt om just jag ville jobba ihop med honom, vilket kändes som en oerhörd ära såklart. Han lämnade ett ofantligt stort tomrum efter sig, säger hon.

Duon skrev musik ihop till hans kommande album, men inget av det skrivna materialet hann spelas in. Och att Jerry var så pass sjuk som han var, kom som en chock även för Miss Li.

– HAN HADE väldigt ont i ryggen och han var krasslig. Men jag anade aldrig att det var så illa. Det var nog bara den närmaste klicken som visste om det. Han var hela tiden fast besluten om att jobba fram albumet och att det skulle släppas innan årets slut, säger hon och tillägger:

– Första gången vi träffades var för cirka tre år sedan och vi fann varandra direkt, det var ömsesidig respekt gentemot varandra. Jag kommer ihåg att under en period pratade han alltid in på min telefonsva­rare, och de inspelning­arna var så roliga. Nu önskar jag verkligen att jag hade kvar dem. Han var så ball.

Halmstad blir inte det enda stoppet för Miss Li i Halland. Den 13 juli kommer hon även till Varberg, och då tillsamman­s med Lars Winnerbäck.

– Jag kommer till Varberg varje sommar, det har blivit en tradition. Jag tycker det är himla fint att spela där. Och relationen till Winnerbäck är såklart bra. Det är skitkul att spela ihop med honom och hans band. Mycket händer för dig framöver, har du fler planer på gång?

– Förra året var väldigt hektiskt med nysläppta låtar och en av mina bästa sommarturn­éer någonsin. I år har jag valt att hålla det mer öppet. Men ett av mina stora projekt för 2018 var just samarbetet med Jerry, som nu tog slut, tyvärr, säger Miss Li.

”Jag kan ju hinta om att det kan vara bra att lyssna på albumet innan man går på en spelning”

 ??  ??
 ?? Bild: WHOA WHOA GUSTAFSSON ?? TILL HALMSTAD. På fredag den 6 april har Miss Li turnépremi­är på Halmstad Live.
Bild: WHOA WHOA GUSTAFSSON TILL HALMSTAD. På fredag den 6 april har Miss Li turnépremi­är på Halmstad Live.
 ?? Bild: SÖREN ANDERSSON/TT ?? NÄRA VÄNNER. Miss Li skrev ny musik ihop med Jerry Williams till hans kommande album.
Bild: SÖREN ANDERSSON/TT NÄRA VÄNNER. Miss Li skrev ny musik ihop med Jerry Williams till hans kommande album.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden