Hallandsposten

Godis för hela slanten i påsk

HALMSTAD: Att påsken är här märks på Hemmakväll. ”Vi säljer nog 500 kilo mer godis än en vanlig vecka”, säger butikschef­en Anette Isaksson.

- MIKAEL GAMM mg@hallandspo­sten.se

Mandellägg, lakrispipo­r och bubblizz. Det finns mycket att välja på och vad vi stoppar i våra påskägg varierar. Men en sak är säker: vi köper godis i drivor när det vankas påsk.

– Godishalsb­and! Det är min favorit, säger 5-åriga Agnes Carlsson innan hon gör godispåsen än mer välfylld.

Knappa minuten senare har även ett gäng colanappar, skolkritor och tuggummina­ppar hittat ner i Hemmakväll­s så färgglada pappåse och gjort de andra sockerrika godsakerna sällskap.

PÅSKEN STÅR FÖR dörren och Mikael Carlsson har passande nog tagit med sig sin dotter Agnes till en av de godistätas­te platserna i Halmstad.

– Men vi försöker hålla oss till lördagar och högtider. Annars försöker vi vara nyttiga, säger han samtidigt som dottern kryssar sig vidare bland geléhallon, jätteormar och skumma svampar.

Joakim Sahlsten, med 15 månader gamla dottern Agnes i barnvagnen, är också ute på godisjakt.

– Föräldrarn­a kommer på besök från Gotland, så nu laddar jag på med godis så att det ska räcka till alla, säger han och plockar på sig några chokladfer­raris.

– Choklad är gott, säger han med ett leende.

Dottern Agnes, som nyfiket spanar in det färggranna havet av sötsaker, kan dock inte räkna med att få komma i närkontakt med lockelsern­a.

– Hon är för liten, så hon ska i stället få en leksak i sitt påskägg. Vi försöker hålla henne från godis så länge som möjligt, säger han.

OCH ATT DEN så sockerrika högtiden är i antågande är inte något som gått butikschef­en Anette Isaksson förbi.

– Vi säljer nog 500 kilo mer godis än en vanlig vecka, och vi kan landa på 1 500 kilo när vi räknat ihop det.

Men det är inte bara mängden som är annorlunda.

– Förutom det vanliga utbudet, så har vi nu även speciellt påskgodis som stekta ägg, skumma höns och skumma påskharar, säger hon och fortsätter.

– Men sen så har vi även en nyhet. Falkägg har vi aldrig haft förut, säger hon.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? REDO FÖR MYS. Mikael Carlsson tog med sig sin femåriga dotter Agnes till Hemmakväll för att fylla på godislagre­t inför påsken.
Bild: ROGER LARSSON REDO FÖR MYS. Mikael Carlsson tog med sig sin femåriga dotter Agnes till Hemmakväll för att fylla på godislagre­t inför påsken.
 ??  ?? POPULÄR. Hallonlakr­isskallen är en av storsäljar­na, och finns i dag även som smak på festis, loka och glögg.
POPULÄR. Hallonlakr­isskallen är en av storsäljar­na, och finns i dag även som smak på festis, loka och glögg.
 ??  ?? PÅSKHANDLI­NG. Joakim Sahlsten bunkrar upp inför påsken och är särskilt förtjusti choklad. Dottern Agnes får däremot nöja sig med frukt trots att intresset för diverse sockerbomb­er verkar finnas.
PÅSKHANDLI­NG. Joakim Sahlsten bunkrar upp inför påsken och är särskilt förtjusti choklad. Dottern Agnes får däremot nöja sig med frukt trots att intresset för diverse sockerbomb­er verkar finnas.
 ??  ?? PÅ ÖNSKELISTA­N. Godishalsb­and faller 5-åriga Agnes Carlsson i smaken.
PÅ ÖNSKELISTA­N. Godishalsb­and faller 5-åriga Agnes Carlsson i smaken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden