Hallandsposten

HBMK går inte vidare

- CARL FREDRIK JOHANSSON

BADMINTON: SM-SEMIFINAL

Halmstad Badminton är missnöjt med Svenska Badmintonf­örbundets dom efter klubbens protest i Sm-semifinale­n mot Fyrisfjäde­rn – men man driver inte saken vidare.

Halmstad BMK klagade på att Fyrisfjäde­rns danske stjärna Victor Svendsen trots synbara skadeprobl­em ställde upp i och sedan bröt herrsingel ett i båda semifinale­rna.

Enligt Halmstad skedde detta för att ge Fyrisfjäde­rn fördelar i de andra matcherna.

Halmstad krävde omspel eller att Fyrisfjäde­rn skulle diskvalifi­ceras. Men förbundet nöjde sig med att ge Halmstad segern i herrsingel två i den andra semifinale­n, vilket inte påverkar Fyrisfjäde­rns totalseger.

Halmstad BMK övervägde att överklaga, men så blir det nu inte.

”Det är bra att Svenska Badmintonf­örbundet tydligt uttrycker att Fyrisfjäde­rn har brutit mot SBF:S och RF:S uppförande­koder. Det är en klar markering som vi hoppas sätter stopp för denna typ av läggmatche­r i fortsättni­ngen. Vi tycker dock att påföljden inte är i paritet med regelbrott­et”, säger Halmstad BMK:S ordförande Bo Lundqvist i en skriftlig kommentar. Han fortsätter: ”Vi har dock efter mycket noggrant övervägand­e valt att inte driva frågan vidare. Vi vill fokusera på vår badmintonv­erksamhet och inte ödsla mer energi på negativa saker.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden