Hallandsposten

Tiger-hysteri inför majorcomeb­acken

GOLF: STORT UPPBÅD FÖR ATT SE ÅTERKOMSTE­N

- DANIEL KIHLSTRÖM/TT

Plötsligt stiger jublet nere vid Amen Corner (hål 11–13) på Augusta National. Superstjär­nan Tiger Woods är tillbaka för att spela Masters för första gången sedan 2015 och under tisdagens träningsru­nda följer tiotusenta­ls människor hans spel på de sista nio hålen. När han kommer upp på hål 18 är det nästan lika mycket publik utanför repen som under en avslutning­sdag av mästerskap­et.

– Det känns fantastisk­t att vara tillbaka, säger Tiger Woods med ett leende.

FÖR 21 ÅR SEDAN slog han igenom just här i den amerikansk­a södern och tog hem sin första av totalt fjorton majortitla­r i karriären.

– Av alla tävlingar jag vunnit var den utan tvekan den viktigaste. Det var min första major som proffs. Det var stort för mig att vinna en major och att få göra det här på Augusta med min pappa på plats. Det var en fantastisk vecka och en vecka jag aldrig kommer att glömma, säger han.

Det är mindre än ett år sedan Tiger Woods genomgick en omfattande operation i ländryggen. Det var hans fjärde stora ryggoperat­ion sedan 2014.

– Det var en riktigt mörk tid, säger Woods när han får frågor om den senaste skadeperio­den.

– Smärtan av att bara sitta ner. Eller alla gånger jag ramlat ihop på grund av att mitt ben inte funkar.

I HELGEN SADE 42-åringen att han fått en andra chans i livet och att han var ”ett vandrande mirakel”.

– Anledninge­n till att jag kalllar mig ett vandrande mirakel är att jag inte vet någon som gjort en sådan ryggoperat­ion och som kan svinga klubban så snabbt som jag gör. Det är fantastisk­t, säger han.

Under våren har Woods spelat fem tävlingar på Pga-touren och i sina tre senaste tävlingar har han resultatra­den 12–2–5. Nu ses han som en av favoritern­a till att vinna sin femte gröna kavaj i karriären på Augusta. Själv vill han dock inte peka ut någon favorit.

– Jag tycker inte att det finns någon solklar favorit. Det är så många spelare som har spelat bra den senaste tiden.

DET SENASTE KNAPPA decenniet har inte enbart handlat om skadeprobl­ematik för Woods, som har vunnit 14 majors och totalt 79 segrar på Pga-touren.

I slutet av 2009 kom det fram att han hade varit otrogen i flera år mot sin dåvarande svenska hustru Elin Nordegren. Under presskonfe­rensen ställdes frågan om han ansåg att han behandlade­s orättvist när många experter och journalist­er kritiserad­e hans beteende.

– Jag är väldigt glad över att spela Masters den här veckan, säger Woods och skrattar. Lärde du dig något från den tiden?

– Jag lärde mig mycket och det har verkligen hjälpt mig i mitt liv och i min karriär.

Tiger Woods-hysterin har slagit till på Augusta National med full kraft. Under träningsva­rvet gick publiktryc­ket att jämföra med en avslutning­sdag på US Masters. – Jag har haft liknande förväntnin­gar tidigare, säger 42-åringen inför sin comeback i majortävli­ngen.

 ?? Bild: CHRISTER HÖGLUND ?? I BLICKFÅNGE­T. Tiger Woods under tisdagens inspelsvar­v på Augusta National i Georgia, USA.
Bild: CHRISTER HÖGLUND I BLICKFÅNGE­T. Tiger Woods under tisdagens inspelsvar­v på Augusta National i Georgia, USA.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden