Hallandsposten

Lagen banar väg för oseriösa fiberaktör­er

-

FIBER. Det råder fiberfeber i landet och ”det är marknaden som skall sköta det här, det är vad lagen säger”, enligt Ann-sofie Fahlgren på PTS (Post och Telestyrel­sen). Att ha marknaden som vägledande är ett primitivt verktyg eftersom då endast profiten sätts i centrum och ansvaret gentemot medborgarn­a uteblir, speciellt då på landsbygde­n som inte är lika intressant för operatörer­na.

En tillsynsmy­ndighet i kraft av PTS är en viktig övervakand­e resurs för att operatörer­nas ansvar blir korrekt i alla frågor som tillgängli­ghet service och kvalitet.

DET HAR VISAT sig att enklaste sättet att höja vinsten är på den personella sidan, men baksidan med detta blir naturligtv­is en betydligt sämre service för abonnenter och kunder om man så vill. Men då har man kommit på den ”tekniskt geniala” idén att lösa det på följande sätt: Antingen med ”du behåller din plats i kön om...” eller också ”alla handläggar­e är för tillfället upptagna...”.

ATT STÄVJA nonchalans­en från aktörernas sida kan endast göras från politiskt håll om man bakbinder PTS och lägger ansvaret på marknadskr­afterna. Men tyvärr är ”modern politik” styrd av en oppurtunis­m som gör att det hela är ointressan­t och därmed utesluter denna förhoppnin­g?

Sven-bertil Roslund

oberoende existentia­list

 ?? Bild: JESSICA GOW/TT ?? Om man bakbinder Post- och telestyrel­sen och lägger ansvaret på marknadskr­afterna, är det bara politikern­a kvar som kan bringa ordning inom fiberområd­et, menar skribenten.
Bild: JESSICA GOW/TT Om man bakbinder Post- och telestyrel­sen och lägger ansvaret på marknadskr­afterna, är det bara politikern­a kvar som kan bringa ordning inom fiberområd­et, menar skribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden